Разлика между брокера и брокера

Риелтор срещу брокер

Термините „брокер“ и „брокер“ или „брокер на недвижими имоти“ са заглавия, които са били използвани взаимозаменяемо от някои, за да се отнасят до тези, които са специализирани в търговията или сделките, свързани с недвижими имоти. Тези две неща обаче са различни един от друг и между тях трябва да се направи ясна граница на разграничение.

Не можете да обвинявате хората, които не са добре запознати с индустрията за недвижими имоти, да твърдят, че брокера и брокера са едно и също. В някои аспекти те всъщност са прави, защото брокерът може да бъде брокер, но не всички брокери се считат за брокери. В допълнение, няколко държави спазват различни подходи в областта на недвижимите имоти и това включва припокриване на ролите между брокери на недвижими имоти и агенти по недвижими имоти. Някои държави дори считат агентите и брокерите за едно и също.

Въпреки това брокерите са лица, които преговарят между продавача и купувача. Те са посредниците, които помагат при сключването на сделка или търговия. За да станете такъв, трябва не само да имате правилните знания, но и правилното количество опит. Терминът „брокер“ всъщност е лиценз, който позволява на физическо лице да изпълнява функции в сферата на недвижимите имоти.

Брокерите, за разлика от тях, са част от NAR (Национална асоциация на брокерите). Това е организация със строги етични кодекси, която трябва да се спазва от всички нейни членове. Това означава, че брокерите имат по -добри идентификационни данни от по -малките си колеги - брокерите и агентите по недвижими имоти. За да стане част от организацията на брокера, първо трябва да установи твърд набор от чисти записи. Смята се, че само в САЩ вече има около 1,3 милиона от тях. Има още един милион, съставен от агенти и брокери, но те не са включени в този брой, тъй като не са сертифицирани членове на NAR.

Когато наемате брокери, често те автоматично ще наемат най -добрия агент за вашата ситуация. Те са технически по -квалифицирани от генеричните брокери. Ето защо те често са най -добрият избор за повечето купувачи или продавачи. Най -вече в по -големите крайградски и градски райони брокерите са по -предпочитани за разлика от брокерите. В по -малък град обаче генеричен брокер може просто да служи за същата цел.

Резюме:

1. Агентът за недвижими имоти е или висококвалифициран агент, или много опитен брокер, докато не всички брокери се считат веднага за брокери. 2. Агентът за недвижими имоти е член на Националната асоциация на брокерите. 3. Реалистите имат по -добри идентификационни данни и на практика са по -квалифицирани от родовите брокери. 4. Имотите са предпочитаният избор, когато говорим за извършване на сделки с недвижими имоти в големи крайградски до силно урбанизирани райони.

Вижте повече за: