Разлика между Qantas и British Airways

Qantas срещу British Airways

British Airways и Qantas са две от най -известните имена в авиационната индустрия. Ако първата се счита за най -голямата авиокомпания във Великобритания, втората е отговорът на Австралия на нуждата на хората от по -безопасни и качествени въздушни пътувания. Иначе известна като „Летящото кенгуру“, австралийската национална авиокомпания - Qantas е базирана в Сидни. Според Skytrax, уважаван авторитет в прегледите на авиокомпаниите, Qantas е 4-звездна авиокомпания, която е класирана на 7-мо място в миналогодишната (2010) световна класация на авиокомпаниите.

От 1920 г. Qantas лети в небето, за да обслужва разнообразния си набор от пътешественици, и е известен с уникалните си самолети, назоваващи избор на имена на богове, популярни австралийски птици, известни личности в авиационния свят и други знаменитости. Тогава той беше известен с пълното си име - Queensland and Northern Territory Aerial Services, Limited. Днес Qantas предлага на своите пътници всички основни помещения за настаняване от първа класа, бизнес, премиум икономия и икономичност. В момента тя извършва рутинни 19 местни местни и 21 международни дестинации.

От друга страна, British Airways току -що стана частна компания наскоро през 1987 г. Тя отдавна започна своята дейност от 1974 г. Има много центрове, включително летища Лондон Сити, Гетуик и Хийтроу. Понастоящем British Airways обслужва около 150 дестинации по целия свят и е една от малкото елитни (около девет конкретно), които могат да пътуват през всичките шест обитаеми континента.

От доста време British Airways използва лозунга - „Любимата авиокомпания в света“. Компанията обаче беше принудена да я изостави, когато Lufthansa надвиши годишната си пътническа посещаемост. Понастоящем British Airways продължава да обслужва масите, използвайки слогана „Надстройте до British Airways!“

Трудно е да се обективно точица, която е по-добра авиокомпания тъй като и двете са били известни с качеството на работа, са първокласни услуги, както и за обслужване на клиенти. Те дори работят ръка за ръка, за да се уверят, че техните самолети летят с пълни или почти пълни места. Така че следващия път, когато резервирате полета си с British Airways, не се изненадвайте, че ще летите на борда на самолет Qantas. Това ясно се вижда в Oneworld Alliance, създаден между тези две реномирани авиокомпании и няколко други компании. Като цяло, въпрос на предпочитание и индивидуален опит на пътниците, които диктуват коя авиокомпания е по -добра. Независимо от това, изборът на едно пред друго е доста субективен.

Резюме:

1. Qantas е австралийска авиокомпания, докато British Airways е базирана във Великобритания. 2. Qantas е по -стара авиокомпания от British Airways. 3. British Airways има по -голям флот от самолети (234 и все още нараства с предстоящи десетки нови поръчки) от Qantas (само около 139). 4. British Airways предлага повече полети и по -широко покритие на дестинациите за полети от Qantas.

Вижте повече за: