Разлика между икономика и стопанско управление Degrees

graduate-hat Управление срещу Degrees Бизнес Администрация

Не може да има много объркване между "администрация" и "управление" на бизнеса. В практическата света на бизнеса, те са много сходни, и като цяло имат еднакви функции и отговорности. Много може да мисли, че администрацията е повече за хартия-бутане и канцеларска работа, а управлението е повече за власт и вземането на решения. Въпреки това, ако не е ясно определени от дадена фирма, бизнес управление и администрация като цяло са едни и същи.

Специалисти в областта на управлението са жизнено важни за всеки бизнес или организация. Тези мениджъри се разчита, да създават и прилагат политики, както и стратегии. Освен това, от тях се очаква да помогне на хората, които участват в организацията, работа за обща цел, в най- ефективен възможен начин. Тези специалисти са изследвали програми за управление степен, които са им помогнали да станат ефективни мениджъри.

Програми за управление степен подготвят физически лица за планиране, управление, организиране и работа на основните процедури и задачи на организираните структури като дружества или фирми. Курсовете включват също много аспекти, които са от жизненоважно значение за всеки бизнес, като комуникации, производство, логистика и покупки, количествените методи за отчитане, административни практики, вземането на решения, маркетинг, информационни системи и управление на човешките ресурси, и така нататък. Те също така се справят с обучение на работната сила.

Степента прости числа всяко лице, за влизането на ниво мениджърски позиции, като ръководител , асистент-мениджър, ръководител на групата, ръководител на проекта, или офис мениджър. Областите, или области на дейност е широко, тъй като не може да работи в областта на рекламата, финанси, администрация ползи, застраховка, човешки ресурси, търговия на едро, търговия на дребно, комуникация и транспорт.

А степен по бизнес администрация, от друга страна, излага на учениците да селекция от основните предмети. Той също така дава възможност на учениците да се съсредоточат върху специална академична област. Основните предмети на обикновено включват: Бизнес право и етика, счетоводство, финанси, икономика, маркетинг, управление на информационни системи, организационно поведение и управление, управление на операции, стратегическо управление, както и изследване на операциите.

На пръв поглед, дори и специализирани теми в курсове администрация са много сходни с тези на управление. Бъдещите работни места и отговорностите са сравнително еднакви, както добре. Бизнес Администрация специалности позволяват на студентите да станат експерти в областите на счетоводството, финансите, предприемачество, мениджмънт, маркетинг, бизнес компютърни приложения и бизнес икономика.

Ако има някаква разлика между двете степени, то ще бъде по-широкия обхват на бизнес администрация, тъй като тя самата се отнася с управлението и изпълнението на операциите на компанията. Бизнес администрация има различни отдели, като счетоводство, маркетинг, мениджмънт, и финансите.

Резюме:

1. Бизнес Администрация градуса обикновено са по-широки по обхват и управлението могат да се разглеждат като част от своята обширна мащаб.

2. Бизнес администрация градуса предлагат балансиран микс от чиновнически, операции, както и умения за управление, а градуса за управление, въпреки че те имат аспекти на технически и експлоатационни дисциплини, са повече за управлението на операциите за персонал човешки ресурси и.

3. В действителност, линиите са размити, когато става дума за потенциални работни места и отговорности, както и двете степени могат да бъдат за същите позиции.

8 коментара

  1. Всичко, което мога да кажа е, благодаря ви за ясно определяне на разликата.

  2. Стигнах до този уеб, като част от изследванията ми за курс, който подхожда на моята професия. Благодаря много за ясни определения, прилики и разлики между някои от проспектите курсове !!!

  3. Благодаря ти!!!

  4. Радвам се да бъда част от тази кауза, добре, ако и са с добри хора, които могат да преподават ф, ф може да бъде добро за в бъдеще една направите свой собствен бизнес

  5. Благодаря! тя помага много !!

  6. Благодаря. Аз се опитвам да изберете магистърската си степен и сега имаме и двете опции. За толкова много сайтове, магистърските кажа разликата е възрастта на ученика, но не обясняват разликите в проучване или приложение.

  7. Благодаря, че на мен много ми помогнаха

  8. Благодаря за ясно всички съмнения, свързани Degrees администрация.

Вижте още за: , ,