Разлика между М-търговия и Е-търговия

М-търговия срещу електронна търговия

М-търговията и електронната търговия се отнасят до областта на маркетинга- закупуване, продажба, разпространение и обслужване на различни продукти чрез търговски транзакции в интернет с използването на конкретни устройства или компютри.

M-commerce означава мобилна търговия, при която търговските транзакции се извършват с помощта на клетъчни или мобилни телефони, които имат достъп до интернет. Преди не е имало М-търговия, тъй като телефони с интернет възможности все още не са били налични; обаче, когато са измислени мобилни телефони с интернет, маркетингът се разширява повече. Бизнес транзакциите се извършват не само извън и чрез Интернет, но и чрез мобилни телефони стремително се разраства. Днес много телефони имат достъп до интернет. С нарастването на такава технология, М-търговията става все по-популярна.

Електронната търговия означава електронна търговия, при която бизнес транзакциите се извършват през интернет. Обикновено транзакциите се извършват с компютър или лаптоп. Това стана много популярно сега, защото компютрите с интернет възможности станаха много достъпни за хората.

М-търговията е много преносима, защото мобилните телефони са много лесни за носене. Можете да извършвате бизнес транзакции навсякъде, стига да имате достъп до интернет на телефона си. За разлика от електронната търговия, трябва да извършвате транзакциите си на компютъра. Лаптопите също са преносими, но не толкова леки, колкото мобилните телефони. След това все още трябва да търсите място, където да извършвате транзакциите си, защото би било неудобно да използвате лаптопа си навсякъде или докато стоите.

M-търговията обикновено се таксува чрез премиум ставките на обаждащия се, таксуване на сметката на потребителя или намаляване на кредита на обаждащия се, а също и чрез мобилно банкиране. Електронната търговия се таксува чрез използването на плъзгащи машини, където плъзгате кредитната си карта. Можете също да превеждате пари чрез онлайн банкиране и да плащате за продукти, които сте закупили в интернет, използвайки номера на кредитната си карта . М-търговията е достъпна навсякъде, дори ако няма интернет, защото интернет е наличен във вашия мобилен телефон, докато за електронната търговия не е наличен навсякъде, защото не всички места имат интернет връзка.

В заключение, М-търговията означава извършване на бизнес транзакции в Интернет чрез използване на мобилни устройства, докато електронната търговия означава извършване на бизнес транзакции в Интернет с помощта на компютри или лаптопи.

Резюме:

1. М-търговията и електронната търговия са бизнес транзакции, извършвани онлайн. 2. M-commerce означава Mobile Commerce, докато E-commerce означава Electronic Commerce. 3. M-commerce използва мобилни устройства за търговски транзакции, докато E-commerce използва компютри. 3. М-търговията е достъпна навсякъде, дори и да няма интернет. За електронната търговия все още трябва да отидете на място, където има интернет за достъп до вашите онлайн транзакции. 4. М-търговията е много удобна и лесна за носене, докато електронната търговия не винаги можете да носите със себе си компютъра или лаптопа си навсякъде. 5. М-търговията се таксува чрез тарифата на обаждащия се, приспадане на кредита на потребителя и мобилното банкиране. Електронната търговия се таксува чрез използването на кредитни карти, които се преместват в машини за кредитни карти. 6. В заключение, M-commerce използва мобилни устройства за бизнес транзакции, докато E-commerce използва компютри или лаптопи за бизнес транзакции.

3 коментара

 1. Здравейте, това е много информативен уебсайт и го намерих за много полезен. Малко съм объркан, докато чета тази тема за М-търговия и електронна търговия относно използването на интернет, обяснихте по-рано

  „В заключение, М-търговията означава извършване на бизнес транзакции в Интернет чрез използване на мобилни устройства, докато електронната търговия означава извършване на бизнес транзакции в Интернет с помощта на компютри или лаптопи.“

  Тогава по -късно ти каза,

  „М-търговията е достъпна навсякъде, дори и да няма интернет“

  Моля обяснете. Благодаря ти.

  • Г -н Ариф Мир,

   Това беше хубав въпрос. Можем да кажем, че m commerce е достъпна без интернет, тъй като ние също можем да направим или може би да поръчаме нещо без интернет, като се обадим на m commerce shop

   БЛАГОДАРЯ ТИ

   CHIEAYUCC

 2. Разлика между m commerce и e commerce

Вижте повече за: