Разлика между LPN и RN

nurse LPN срещу RN

LPN е лицензирана практическа медицинска сестра, а RN е регистрирана медицинска сестра. Основната разлика, която може да се забележи между LPN и RN, е в техните задължения и практика.

Регистрирана медицинска сестра е тази, която е завършила 4-годишна програма за медицински сестри с бакалавърска степен или 2-годишна програма за медицински сестри с асоциирана степен . От друга страна, лицензирана практическа медицинска сестра е лице, което е завършило с едногодишна програма за практическа медицинска сестра. Докато човек трябва да премине NCLEX-RN, за да стане RN, човек може да стане LPN след преминаване на NCLEX-PN.

Когато човек се нуждае само от една година, за да стане LPN, са необходими четири или две години, за да стане RN. Като такъв RN трябва да научи повече от LPN. Известно е, че RN има повече познания за физиологията, клиничната практика, фармакологията, системите за доставка, управлението на ресурсите, използването на научните изследвания и функционирането на екипа.

Когато говорим за отговорности, RN е този, който трябва да поеме повече отговорности. RN дори контролират LPN. RN могат да вземат независими решения, което LPN не може. LPN винаги са под наблюдението на RN или лекари. Регистрираната медицинска сестра се занимава с по -широки въпроси от лицензираните медицински сестри. RN също се занимават с по -широк спектър от въпроси от лицензираната практическа медицинска сестра.

Някои от основните функции на LPN включват наблюдение на пациенти, събиране на проби от пациенти, приготвяне и поставяне на инжекции, поставяне на катетри, хранене на пациенти, подпомагане на пациентите при обличане и къпане и поддържане на тяхното удобство. Освен тези функции, LPN също така очертава оценки на пациентите, дава някои лекарства или лекарства и дори възлага работа на медицинските асистенти. Но тези медицински сестри нямат правомощия да дават лекарства с ограничен достъп или интравенозни наркотици.

RN винаги са на по -високо ниво на LPN. RNS може да администрира лекарства, да разработва и управлява сестрински планове, да помага на лекарите при прегледи и лечение и да взема независими решения.

В йерархията RN са над LPN. Друга разлика, която може да се забележи между LPN и RN, са техните заплати. RNs се плащат повече от LPN.

Резюме: 1. Човек трябва да премине NCLEX-RN, за да стане RN. Човек може да стане LPN след преминаване на NCLEX-PN. 2. Когато човек се нуждае само от една година, за да стане LPN, са необходими четири или две години, за да стане RN 3. Регистрираните медицински сестри имат повече отговорности от лицензираните медицински сестри. RN дори контролират LPN. 4. МР могат да вземат независими решения, които LPN не може

37 коментара

 1. Това изглежда като полезна информация, благодаря. RN, които искат да търгуват с BSNs, вече могат да вземат своите теоретични курсове онлайн, чрез онлайн програми за завършване на BSN .

 2. Първо бих искал да заявя, че в момента съм CNA (сертифициран асистент по медицинска сестра), а в моята държава трябваше да получа държавен лиценз. Второ, в момента съм студент в LPN програма. Знам, че RN имат по -голямо образование от LPN, съгласен съм с това твърдение, но чувствам, че целият този преглед на разликата между LPN и RN хвърля много слаба светлина върху цялата работа, която LPN вършат. Знам, че в различни настройки всички те (CNA, MA, LPN, RN, PA, NP ect) изпълняват различни задачи и да, може би в болнична обстановка LPN може да изпълнява ежедневни задачи като хранене и къпане, където лекарите, които приемат RN. Въпреки това, в LTC (заведение за дългосрочни грижи) LPN прилага лекарства, CNA къпане, обличане, хранене, получаване на жизнени показатели и т.н. LPN също приемат, закачат IV, правят почти всичко, което RN прави в болницата, дори контролира други LPN. Единственото нещо, което ги прави различни в LTCF, е, че LPN не могат да окачат торба с кръв, IV наркотици и разбира се процента на заплащане, защото с повече образование идва и по -голямо заплащане. Току -що почувствах, че трябва да изясня нещата, защото всички медицински сестри по целия свят вършат много работа за много малко заплащане, а понякога дори без заплата, а господарят знае, че всички сме недооценени и просто не искам работата, каквато и да е доставчик на здравни услуги намалени или изглеждащи по -малко от други. Всички имаме много работни места, независимо от заглавието, моята работа (CNA) по -физически натоварваща, LPN по -законова и изискваща документи, заедно с грижите за пациентите, RN са приблизително еднакви, тогава всички трябва да архивираме лекаря и да пишем изявления за тях. Просто не искам някой да бъде изобразяван в неправилна светлина. Благодаря ви за отделеното време!

  • Благодаря, че ми изяснихте това. В момента съм в специално образование. Обмислям да се върна в училище, за да стана LPN.

   • Отделете допълнително време и вземете RN. След определен период от време можете да седнете за борда на LPN и да практикувате като един, но не спирайте дотук, освен ако просто нямате достатъчно време да го направите !! Бях CNA-RN и поради повишените изисквания за входно ниво се върнах за BSN. CNA идва с вашия RN и не е нужно да седите за бордове. След определено количество клинични часове можете да практикувате като CNA, докато все още ходите на училище за вашия RN. Късмет.

  • Като РН никога не съм искал или делегирал на никого да направи нещо, което аз самият не бих направил. Със сигурност обаче не съм съгласен с това, че LPN е на клинични надзорни позиции дори в LTC. Винаги е било незаконно в моята държава LPN да бъде надзорник. Ако LPN направи нещо, което причинява вреда на пациента в LTC заведение или по друг начин, RN е този, който носи отговорност и може да загуби лиценза си. Дава ни се по -голяма отговорност, но съм съгласен, че работата на LPN е също толкова трудна, също толкова умна или по -умна от някои RN, които познавам !! LPN и CNAs също принадлежат на съюзи като AFSME и повечето RN не го правят. Причината е, че RN винаги са отговорни за всяка жалба, подадена от или срещу LPN или CNA, защото наша отговорност беше да ги наблюдаваме. Що се отнася до парите, които са повече, това е така, защото имаме по -голяма отговорност и към всеки, който обмисля да стане медицинска сестра, защо просто не вземете допълнителната година и не си вземете РН !! Избирате краткия маршрут, получавате по -ниското заплащане. Следователно трябва да е ясно, че ако продължим по -дълго, получаваме нещо, което получавате, а вие не. Що се отнася до 4 -годишните програми, те са по -задълбочени с лидерство, оценки, изследвания, патопатология. Входното ниво за сестрински кариери се повишава много бързо. Това, което сте правили с AAS, сега изисква и BSN, а това, което е било позволено от BSN, сега изисква MSN. Не спирайте и се задоволявайте с по -малко, отколкото струва. Мисля, че грижовните медицински сестри си струват златото и не трябва да се отделят или на пиедестал, а да работят в рамките на вашия обхват и да бъдат съвместни, а не егоистични.

   • работя в ltc и съм cna, а моят нощен ръководител е lpn, нямаме rn в нощна смяна.

  • амин аз съм LPN и правя почти колкото RN, но без увеличението на заплащането. Имам сертификат за поставяне на IV и окачване на определени лекарства през IV. Все още не можем да използваме или докосваме линия PICC или да окачваме кръв. Имам приемане на поръчки от MD, наречени поръчки.

   • в старческите домове най -вече LPN е супервизор. Не съм много сигурен дали бих искал тази позиция или не. Но съм виждал супер LPN надзора също толкова добре, както би искал RN!

   • Сигурен съм, че ако го проверите, RN е наличен и трябва да бъде готов. Само лекар или лекуващ лекар може да обяви смъртта. Знам само, че в това състояние трябва да имате поне един RN на разположение в LTC съоръжение за надзор. И изобщо не дискредитирам LPN. Съгласен съм, че те работят също толкова усилено и по -здраво и заслужават признание за такива. Но, ако ще вършите цялата тази работа и ще се оплаквате от разликата в заплащането, защо да не отидете допълнително и да сте RN. Нуждаем се от по -трудолюбиви, грижовни хора, които се грижат. Давам реквизит на всички медицински сестри. Вземете това, което заслужавате !! Не бива да се налага да правите толкова много за по -малко пари, това е моето мнение !!

  • Одри, това беше справедлива оценка на ситуацията, за съжаление, както посочихте, ако щастливите, които могат да си позволят училище за лицензиране, не правят клек, защо скалата им за заплати е по -висока? Защото болниците и съоръженията дърпат кралската измама и правят пакет, работещ съвместно с образователната система. Аз съм LPN и знанията на RN и BSN и полагането на грижи за пациентите е позор. Приветствам ви, че го наричате такъв, какъвто е, и не вашият лиценз поддържа човешкия живот, а трудовата етика, която е несравнима. Добре, както се казва, всички лицензирани над LPN могат да ме атакуват, така че нека започнем, повярвайте ми, че няма да се пързаляте през този.

 3. Не е вярно, че RN трябва да ходи на училище за 4 години. Аз съм в програма за RN в OSU (oklahoma) и това е само 2 години за RN.

  • това е 2 години за вашия RN и 4 години за вашия RN BSN е това, което тя казва

 4. Ти си абсолютно прав. Разликата във физическата работа, която извършват, е минимална. ОБАЧЕ базата знания е много различна между RN и LPN. И трябва да бъде. RNs правят много повече училище от LPN. LPN провеждат курсове по A&P, които са минимални по своята същност, докато RN учи по -подробно. Хората гледат на разликата само по отношение на физическия труд, но RN прави много повече от това да изтрива наркотици и да окачва кръв/кръвни продукти. Практикуващият ще се консултира с мнението на RN по -лесно от това на LPN, защото RN има тази по -голяма база от знания. LPN са много много много полезни в медицинската среда. Но фактът е, че една RN знае много повече за това как/защо/какво да прави, отколкото LPN прави, защото това подчертава допълнителното образование.

  И Алексис, моля, прочетете отново статията. Мисля, че може да сте се опитали да коментирате преждевременно.

  • ще трябва да съм напълно несъгласен с теб по този въпрос. Аз съм lvn и всъщност съм в позиция да тренирам rn's в нашето заведение. като се има предвид това, срещнах много rn, които бяха напълно безсмислени и се чудех как изобщо са получили лиценз. те дори не можеха да извършват оценки от глава до пети. нито знаеха как да набелязват. и лекарят всъщност предпочита да говори с lvn, а по -скоро с rn. сега не ме разбирайте погрешно, уважавам това, което прави rn и цялата упорита работа, която е необходима, за да стигна до този момент (аз самият се връщам на училище, за да стана и rn), но също така вярвам, че зависи от това колко добър на медицинска сестра имате период. аз самият чета много и правя много изследвания. главно защото обичам работата си и я приемам много сериозно. и всички нива на медицински сестри (според мен) играят много важна роля за осигуряване на добро качество на грижите за пациентите. освен това не само lvn изпълняват задължения като къпане и хранене. но има много съоръжения, които изискват rn за извършване на цялостна грижа за пациентите

   • Скъпи боже,

    Надявам се, че няма да ми бъдете медицинска сестра с всички тези граматически грешки. Sheesh. Никой не дискредитира обема на работата, която LPN извършват, ние просто заявяваме, че RNs посещават училище много по -дълго, като по този начин оправдаваме, че RNs ще знаят много повече от LPNs в това отношение. И двете професии са еднакво важни. Доброта.

    • Шейш! Сара! Основната статия изглежда е написана от RN и е пълна с правописни грешки и граматически грешки! Вашето изказване „надявам се, че не сте моята медицинска сестра“. носи само негодувание. В годините си на медицински сестри съм работил с добри и лоши медицински сестри на всички нива, RN или LPN. Затова в отговор казвам да се надявам, че никога няма да имам удоволствието да работя или да ви имам за медицинска сестра.

    • Това би било „Надявам се, че НЕ сте ми медицинска сестра“ ... просто казвам, тъй като проблемът ви е в граматически грешки ... и аз съм LPN.

 5. Защо има значение, така че какво, ако RN получават повече пари или имат повече знания. Без LPN и CNA, работните места в RNs биха били по -голям стрес. Освен това всички те имат една важна работа заедно и това е да се грижат за вашия пациент. LPN студент

 6. Има различни нива на образование за RN, Алексис. И трите са RN. За две години степен, получавате асоциирана степен по медицински сестри (ADN), с четиригодишна. степен имате бакалавърска степен по медицински сестри (BSN) и можете да продължите още около две години. и да получите магистърска степен по медицински сестри. С магистрите можете да преподавате или да станете медицинска сестра. Всичко това са RN. Изненадан съм, че в момента сте в сестринска програма и не знаете това. Нещо, което трябва да обмислите, може да искате да продължите след двете години. Асоциирана степен за обучение, както и пари. Късмет!!!

 7. Ами обмислям да започна програма за медицински сестри и ако са нужни 2-4 години, за да стана РН, тогава бих предпочел да направя тази жертва и да отида на училище още малко и да получа повече образование и повече пари в края на всичко това . Мисля, че това ми помогна да взема окончателното си решение.

  • Надяваме се, че няма петгодишен списък на чакащи за училището за медицински сестри, в което искате да влезете. Ето защо си взех LPN, успях да започна след няколко месеца. Ще мога да получа моя BSN онлайн след около 2 години. защото имам всички предпоставки. Късмет!

 8. Просто, за да знаят всички ... RN правят МНОГО повече от това да висят IV и да дават кръв. Ние помагаме при процедури, включително много неща като ескаратомии, приложения за вакуумиране на рани, интубации, кардиоверсия и др. Ние сме отговорни за неща като хемодинамично мониториране, мониторинг на налягането в пикочния мехур, поддържане на централната линия (централни линии, артериални линии, диализни катетри), вътречерепно налягане , сърдечни монитори. Ние активно титруваме непрекъснати капки, включително морфин, фентанил, ативан, кардизем, левофед, нимбекс .... Просто искаме хората да осъзнаят, че една RN има повече знания, повече образование, по -голяма отговорност ... дразни ме, когато нашата работа се сравнява с тази на LPN !!

  • Работя в LTC и през цялото време давам IV лекарства (главно антибиотици) чрез PICC. Редовно работя и с пациенти с вакууми за рани. Буквално няма нито едно нещо в моето съоръжение, което може да се направи само като RN. Наистина се дразня, когато един РН мисли, че са по -добра медицинска сестра от мен, поради заглавие. Всеки, който е бил медицинска сестра за определен период от време, знае, че никога не научаваш 90% от това, което ще правиш в училището за медицински сестри. По никакъв начин не дискредитирам RN, но много LPN са също толкова добри, а понякога и по -добри в работата си. Има тихи няколко лекари, които биха предпочели да говорят с мен, отколкото с някои РН поради простия факт, че се доверяват на мнението ми като медицинска сестра. Аз съм много повече от тласкач на хапчета.

   • Слушайте, аз съм лекар по медицинско/хирургично отделение в болница. Не наемаме LPN по някаква причина. Просто бих искал LPN, който смята, че работата им в LTC заведение е трудна и идва да управлява интравенозни лекарства, кръвни продукти, лекарства, превръзки и всичко останало на пациенти, които не са стабилни. Нашите пациенти имат по -висока острота. Изтрих задника точно толкова, колкото всеки CNA, така че и аз не искам да чувам това извинение. Полагам много грижи за пациентите си и смятам, че съм изключително информиран.

    • И колко точки имате ли с тази острота? Работя на квалифицирана рехабилитация. единица, където има интравенозни инфузии, вакууми за рани, рани, които изискват обширни терапии, трахеи, перитонеална дислиза и деменция и/или психика. точки, които имат нарушена подвижност, но мислят, че могат да стават и да се движат самостоятелно (а ние сме съоръжение без ограничение, така че те имат аларми, които се включват 30 секунди, преди да са на пода), а аз имам поне 20 точки I трябва да наблюдават и да се грижат за тях. Разбира се, те са „стабилни“ или не биха били изпратени на рехабилитация, но реалността е, че има много по -голям брой болни, които се изпращат на рехабилитация, преди да е трябвало, защото работата на болниците е да ги извадят толкова бързо, колкото е възможно. възможно е, защото те не са „остро болни“ след смяна на бедрото или са на IV АБТ, но не са септични или обширната им рана има tx. на място и няма да ги убие на този етап. Ако ще играем играта „Бих искал да видя ...“, бих искал да видя RN, който да работи на моята рехабилитация. звено на 3-11, където няма управляващи RNs, които да подпомогнат. (не че го правят, когато са там), и излизат до 11:30 след като приключат всички грижи, TX. и начертаване на точките от Medicare, както и съответните диаграми. Вярвам, че това няма да се случи скоро. Спешна медицинска помощ, която кандидатства в моето заведение, каза, че е дошла там за „почивка от стресиращата среда“ познайте какво? Тя продължи един ДЕН. Ние също сме 24 -часово съоръжение, така че трябва да направим признания, които включват първоначална оценка на кожата, която отнема много време, както и много допълнителни оценки и се очаква да завършим това заедно с всичко останало и да излезем навреме. Аз самият оставам толкова късно, колкото е необходимо, за да свърша нещата правилно, но постоянно хващам за това. Моят извод е, че ВСИЧКИ имаме една и съща работа на основно ниво, независимо дали сте RN или LPN, ние предоставяме грижи на хора, които не могат сами да се грижат за всичко, от което се нуждаят. Имам уважение към всички медицински сестри като медицински сестри LPN или RN и всички RN не са снизходителни момичета, както всички LPN не са необразовани измамници на медицински сестри. Познавам много LPN с дългогодишен опит, с който бих предпочел да работя, отколкото RN, който току -що излезе от училище. И нека ви кажа, че съм имал повече от един RN да ме пита как да извърша процедура, която не им е била позната, слава богу, че нямаха вашето отношение към LPN или иначе можеха да наранят някого!

     • Това е перфектен отговор! В момента съм LPN работещ подостър и LTC. Остротата на пациентите, които получаваме от болницата, нараства от известно време. В нашето съоръжение LPN и RN работят независимо като зареждащи медицински сестри в своите отделения. Има МНОГО неща, които не мога да направя като LPN ... обесване на кръв, произнасяне на смърт, бутане на интравенозни наркотици. Не само че мога да правя всичко останало, но и „показвам“ на някои РН как редовно да изпълняват задачите си. В момента съм в училище и печеля своя RN сега. Хората трябва да спрат да обобщават. Лошите медицински сестри съществуват на всички нива. Някои програми за LPN (и RN) осигуряват отлично образование, докато други силно липсват. Понякога се чувствам толкова обезкуражен да чуя „ти си само LPN ?!“

     • Добре каза Одри !!

     • Добре каза Одри, аз съм LPN и в момента завършвам ASN-RN. Така че имам отношение към това, което казахте.

 9. Прочитането на няколко от отговорите ми напомня колко съм щастлив да работя в съоръжението, което правя. Аз съм LPN в много малко съоръжение за LTC, разположено в много малък град в Тексас. В момента живеят 34 жители. Що се отнася до персонала, има 2 RN (и двамата администратори) 10 LPN и 15 CNA.

  Тъй като работя 10p-6a неделя-четвъртък, рядко виждам RN, но и двете си струват златото. На смяна сме само аз и 3 CNA. Те са моите ангели пазители през нощта, докато аз се грижа за графиките и планината от документи, която идва с медицинска помощ. Единственият път, когато се нуждаят от мен, е когато жител се нуждае от лечение или когато трябва да се дават лекарства. И това важи за ВСИЧКИ лекарства. Имам ключовете и е напълно в рамките на моята практика да предам поръчани наркотици, които правя всяка вечер, всичко от викодин до перорален роксанол. 100% законно. Ако жител се нуждае от кръв или интравенозно лекарство, моята работа е да ги прехвърля в болницата. Тази част е вярна. Моят извод е, че макар да има обхват на практика, той като цяло е много по -широк, отколкото хората знаят, поне що се отнася до регистрите на много държави. Ако отидох да работя в една от големите болници, няма начин да отговарям за наркотиците. Съмнявам се, че ще се занимавам с толкова документи, колкото и аз. Регламентите между съоръженията са много големи.

  Всичко се свежда до уважение и в двете длъжности има добро и лошо. Има RN, които смятат LPN за по -нисши. Има LPN, които гледат на RN като снизходителни. И двата възгледа произхождат от незнание относно отговорностите на другия. Последният път, когато проверявах, нашите пациенти бяха най -важни.

 10. Здравейте всички,

  Аз съм LPN и съм много горд от годините на служба, които съм осигурявал през последните 12 години, докато съм бил медицинска сестра. Живея в SC и е вярно, че RNs могат да направят повече от LPNs, но знам със сигурност, че правя повече от много RNs, които работят в болнични условия, особено тези, които излизат веднага от училище. Знам това, защото можете да отидете в отдела за човешки ресурси и да видите заплатите, изброени за новите висши учители, медицинските сестри в отделението по интензивно лечение, медицинската помощ. сестри и пр. Работих в болницата за кратък период от време, но се отказах, защото болницата изобщо не плаща LPN като там, където живея. Домът за възрастни хора е мястото, където повечето LPN ще печелят парите-там работя в момента. Връщам се на училище за моя RN-BSN и се надявам да премина към програмата DNP в MUSC. Знам, че съм достатъчно умен да го направя и ако трябваше да го направя отново, никога нямаше да отида в училище за LPN, щях да си взема RN. Имате много повече възможности за напредък или просто да изберете в която и да е област на сестринство. Работата в старчески дом е тежка работа и тя износва и съсипва тялото ви, бих насърчил всеки, ако иска да се занимава с медицински сестри, да стане регистрирана медицинска сестра, не се занимавайте с практическо сестринство, освен ако не знаете със сигурност, че просто искате да работите лекарски кабинет и не искате да напредвате в кариерата си. Работил съм в болницата и пациентите са ме обиждали и са ми казвали, че искат истинската медицинска сестра и т.н. Вие се отнасяте с по -голямо уважение като РН, от пациентите и лекарите, въпреки че трябва да кажа честно това на пода Бях в RN, бяха много мили и полезни към мен и ме накараха да се почувствам като част от екипа и да оценявам уменията и знанията си. Насърчавам всеки, който се занимава със сестринска кариера, да знае целите ви, преди да започне каквато и да е програма, и да бъде колкото се може по -добре осведомен във вашата област на сестринство, независимо дали решите да станете LPN или RN. ЧЕСТИТО КРЕСТИТЕЛСТВО!

  • Напълно съм съгласен и това се опитвам да посоча във всичките си постове !! Напредвай !!!

 11. Аз съм LPN и имам 32 жители от едната страна и около 40 от другата страна на сестринското заведение. Да си LPN е трудна работа. Просто обичам (сарказъм) как някои RNs мислят, че LPN не е нищо. LPN, където работя, правят същото като RN, включително линиите picc (някои държави варират според законите). На мястото, където работя, винаги има дежурен РН. Отивам за моя RN и през третия си семестър и да ви кажа честно, НЯМА голяма разлика между RN и LPN от 2 -те години (ADN). Това е последният семестър на училище, който е най -труден, а останалото забравяте и научавате в реалния свят на медицинските сестри. RN НЕ научава ВСИЧКО за какво отговаря той или тя в училището за медицински сестри, както се преподава на място от друг опитен работник. А за тези RN, които смятат, че LPN не е нищо, опитайте се да се справите с LPN, който е имал значителна медицинска история, която може да ви научи на неща, които са били преподавани преди да станете LPN, независимо дали е медицинско или психологическо. Просто се смея, когато попадна в тази ситуация и просто поклащам глава. Или LPN трябва да се справи с любимия човек на жител, който иска да има своя RN на семейството, за да каже какво означава лабораторният тест и LPN казва на члена на семейството добре какво означава и се връща със същия отговор като RN. В крайна сметка, както вече е било повтаряно много пъти, преди резидентът или пациентът да бъдат обгрижени и с това да се каже, всичко, което мога да кажа е, ако имах желанието си, по моя начин, щеше да има ОГРОМНИ промени в старчески домове, за да могат хората да получат грижите, които заслужават и да плащат !!

 12. Работя и в съоръжение, което има подостър участък, а другата страна е ltc. Нашите ръководители през уикенда са lpns и вършат отлична работа! Всъщност те вършат много по -добра работа от нашите RN. Когато бях в lpn училище, нашите учители смятаха, че в крайна сметка ще направят дядо lpns в RNs, разбира се, след като взеха държавни съвети и преминаха. Това бяха РН с магистърски степени, заявяващи, че опитните ЛПН са много по -добри медицински сестри от много РН, особено неопитни РН. Кажи ми какво знаят, че ние не знаем. Нищо!

 13. Прочетох тази статия. Бих искал да изясня няколко неща. Аз съм LPN. Посетих университет и завърших психология. След като посетих този университет, много години по -късно посетих професионална гимназия по практическа медицинска сестра. Когато продължавате 2 -годишна степен по медицински сестри, нека не забравяме, че премахвате предпоставките си. По този начин, оставяйки ви с около година кърмене. Аз съм бил обучен в сестрата за критични грижи във Флорида. Работил съм заедно с LPN и RN в PCU. Мога да ви кажа, че всички ние вършим една и съща работа. LPN имат жизненоважна роля в сестринските грижи. RN имат своето място, а LPN също имат жизненоважна роля. Избирам да стана LPN. По същото време можех да бъда RN. Не ме интересуваше заглавието. Просто исках да съм до леглото и да се грижа за пациентите си. В рамките на обхвата на практиката, посочен от механизма, в който сте наети, са периметрите за LPN. Също така местните държавни съвети по сестрински грижи. LPN може да направи толкова много. Заглавието не ограничава или ви прави добра медицинска сестра. Това е нещо, което трябва да дойде от сърце.

 14. Мисля, че кондензът винаги ще съществува в неразделните части на всяка кариера, която работи с множество нива на „предполагаеми умения или опит“. Истината преди всичко, като се има предвид коментар, е, че амбицията, състраданието, прозрението и най -вече опитът винаги ще царуват най -високо сред множеството заглавия. В момента работя като lpn в ltcf. Работя там 4 години. Ще продължа образованието си по медицински сестри, но предпочитах да продължа с първата си любов, която беше юридическия факултет. Знам, че в моето съоръжение има 50 жители при максимално преброяване и няма разлики в задълженията на RN към lpn от смяна до смяна. Само една медицинска сестра работи като медицинска сестра над 50 жители и множество помощници. Ако трябваше да се окачи кръв или да се натиснат нарци, DON ще бъде уведомен. Всичко това е казано, когато погледна назад към годините си, прекарани като медицинска сестра, ще се усмихна и ще си спомня гордите lpns, с огромни познания, които биха могли да дадат победа на RNs за парите си и някои RNs, които може би са довели drs до бягане за техните. Всички имат своето място в обхвата на практиката и с право. Ето как се управлява нашият свят! 🙂 ценете се един друг. Жителите/ пациентите Ви оценяват

 15. В момента работя като CMA/CNA и посещавам училище RN за моята ADN. Трябваше да изпълня предпоставките си за училище RN. Сега, в зависимост от това каква програма влизате, определя какви предпоставки трябва да изпълните. ADN-RN степен-две години, BSN-RN степен-четири години. Ако имате своя LPN, можете да извършите деветмесечен мост в зависимост от програмата, която сте избрали. Но не предвиждайте предпоставките, които трябва да имате, дори ако имате лиценз за LPN и сте взели A и P в училище за LPN. Трябва да вземете отново A и P отново ... сега нека помислим къде вземате вашите предпоставки. Уверете се, че акредитираната програма ADN или BSN-RN изключва вашите изисквания от друг колеж. Доста време училищата, които имат RN програми, които се допълват от друг университет или техен собствен колеж или университет и те няма да одобрят часовете, които сте посещавали в друг колеж или университет в щата или извън държавата, или ако това е било твърде дълго преди. Обърнете внимание на вашите предпоставки и свържете в плановете за научни степени необходимите условия за BSN. Моето училище току -що промени своя сътрудник по план за научни степени. И така, хората, които не са завършили навреме на промяната (изпълниха изискването за сътрудници в научно-интердисциплинарна степен), трябваше да преминат към новата програма и те загубиха цялото това време и пари за някои от старите класове, необходими за старите степен. За щастие бях роден, когато стартира новият план за степен, така че завърших с моите сътрудници в научно-интердисциплинарни изследвания точно навреме. Новата степен вече е асоциирана в научно -съюзна здравна степен и сега изисква още четири нови класа на всичкото отгоре от стария план за степен (и някои казуси бяха отрязани, както бе споменато по -горе). Може би се чудите за какво, по дяволите, бъркам. Е, ако отидете на BSN програма, те биха искали (или сте по -добър канидат над другите за поставяне в програма), ако вече сте завършили своите сътрудници в науката. В противен случай ще трябва да продължите да приемате предпоставки, докато сте в училище за медицински сестри. Наистина досадно, но е възможно. Не бих го предложил, ако сестринството е нов критерий. Друг проблем, с който хората се сблъскват с завършването на своите сътрудници в науката, е да решат да направят ADN-RN. В крайна сметка получавате двойни партньори. Наистина не е голям, просто щях да получа вашия BSN, ако стигнете толкова далеч. Сега основната причина, поради която хората със сътрудници в науката (АС) понякога не се изключват от програмата BSN и хората не искат да чакат, затова просто отиват в програмата ADN (ако и там са изключени; надявам се те бяха умни и кандидатстваха за повече от една RN програма). Друга причина е, че хората не са получили AD или са завършили всичките си предпоставки, които някои училища с ADN не изискват, за да влязат. Друга причина хората да влязат в ADN програмата е, че някои изгарят сериозно, получавайки своите сътрудници по наука в колеж или университет и идеята да плащате по -евтино за ADN степен и задочно училище (което повечето програми за ADN просто изискват 9 кредитни часа на семестър или го разделят) просто звучи по -добре. Грешно. Необходимата работа е също толкова трудна и ако не, бих поставил под въпрос вашата програма за ADN, хаха. С други думи, ако знаете как е училището RN, няма почивки. Така че, внимавайте, обмислете добре и проучете възможностите си. Ако имах нещо, което мразех повече, когато се опитвах да пресека моите „t“ и да поставя „i“ върху „i“, имах работа с учители или съветници, които не знаеха от какви класове имам нужда. This was partly because their degree plan was changing at my university at the time. However, trying to see what a school accepts what credits, especially when transferring credits, (this also includes if you have a degree in anything else, I know people who have bachelor's and had to retake remedial or core courses…yikes!), is a pain and time consuming. Then there's trying to work school around your life, paying for it (invest in most cases), and praying you make it through and you didn't just waste time and money (seriously, we had 8 people drop, what a waste of time!) Really, put your thinking cap on (lol!) and make sure everything is straight or you will find yourself taking uneccessary pterequistie classes, and worst, the wrong nursing program…it could ruin your perceptions and dreams of becoming an RN. For those doing the ADN, there is light at the end of the tunnel, for there is supposedly impending doom of needing to acquire your BSN in the near future in soke states. You, I said it…WHAT?!!!!!!! Most states require a BSN and some states may be wanting those already with an ADN to have their BSN by 2020. Very hard to swallow and especially hard on those who cannot afford to go back to school. Personally, I don't see this happening, but if so, you can take a nine month program at an accredited university to get your BSN. So, whatever route you take. I would just get your prerequisites done at a college or university that offers a BSN program and they except all or most credits, try to graduate with your prerequisites with then or complete most of them, and do there RN program. Remember, LPN still have prerequisites and brigde over to complete and pay for. ADN have to pay for bridge over and may require some prerequisites if you did not get your associates in science. Some university's still want requirements on top of your associates in science. Also, if you go to a technology center for LPN or RN, I'm not saying that they are bad (beside how much they charge), but make sure they are accredited.

See more about : , ,