Разлика между лидерство и управление

Лидерство срещу управление

Лидерството и управлението са различни видове начини, по които човек може да отговаря за другите. Понякога те ще се припокриват, тъй като мениджърите могат да водят, а лидерите могат да управляват, но двете понятия не винаги са синоними.

Управлението може да означава поемане на контрол над нещо или използване с по -голямо внимание, както в „управление на времето“. То може да бъде и колективно съществително за мениджъри или администратори.

Управление на лидерството Шах

Мениджърите са хора, на които се плаща, за да управляват нещо - да управляват смисъла да управляват или да се справят умело. Това може да означава други хора, финанси, преса, група други мениджъри или каквото и да е друго. Накратко, на мениджърите се плаща, за да се уверят, че всичко върви гладко, с каквото и да са отговорни.

Видовете мениджъри, с които хората са най -запознати - и които са най -сравними с лидерите - са тези, които управляват други служители. Всеки, който е бил нает в компания, вероятно е имал мениджър в даден момент. От тези мениджъри се очаква да координират своите служители, да се уверят, че всички се представят добре и да се справят с тях, ако не са, и да се уверят, че служителите им получават заплати и получават всички други обезщетения, които трябва да получат. Понякога мениджърите не правят всичко това, но заглавието се отнася повече до тяхната позиция в тяхната компания, отколкото до техните умения.

Лидерството е или качествата, които позволяват на някой да води, или колективно съществително за лидери. Това ни довежда до думата лидер и какво може да означава. Накратко, лидерът е нещо или човек, който печели последователи. Понякога това може да означава да бъдеш първи в нещо. Например, в развлекателната индустрия, някой, който направи успешна игра, книга или филм, често ще накара други хора да правят подобни продукти, за да спечелят успеха на първия. Първият често се нарича лидер в индустрията, а другите са последователи или известни още като клонинги.

Лидер може да бъде и някой, който е най -важният от всичко. Например, компанията, за която се смята, че има най -доброто обслужване на клиенти, ще бъде лидер в обслужването на клиенти.

Лидерството обаче са по -конкретно качествата, които позволяват на човек да може да води други хора или как те привличат други хора към тяхната кауза. Лидерството в по -голямата си част е за вдъхновяване на други хора. Добрият лидер е някой, който е в състояние да спечели другите и да ги накара да искат да се присъединят към тяхната кауза. След като другите хора се присъединят, лидер ще гарантира, че тези хора са обгрижвани, че изпълняват добре всички задачи и че продължават да искат да следват каузата.

Добрият лидер може да бъде някой, който излезе с добри идеи и може да ги формулира по начин, който кара другите хора да се вълнуват от тях. Лидерът може да е някой, който може да разбира добре другите хора и да им се хареса по начин, който резонира с тях. Харизмата - или способността да привлича хора - също може да бъде ценна черта, но лидерът също ще трябва да може да изпълни обещанията си и да поеме отговорност за хората под тях.

Лидерството е свързано с вдъхновяването на други хора да ги следват, но също така и с грижата за последователите им и често се опитва да направи живота на хората по някакъв начин по -добър.

Мениджмънтът е длъжност, докато лидерството е описание на качествата. Поради това е напълно възможно да бъдете и двете едновременно. Ако мениджърът е добър в вдъхновяването на други хора да дадат най -доброто от себе си и да следват идеалите на компанията си, тогава този мениджър също е лидер.

11 коментара

 1. Половината от моя блог - http://brucelynnblog.spaces.live.com/ - е посветен на изследването на това разграничение между лидерство и управление. Моят централен принцип е, че „Лидерите оптимизират възможностите за увеличаване; Мениджърите свеждат до минимум риска от отрицателни страни. “.

 2. Уважаеми господине, аз съм от Индия, харесвам философията на лидерството, надявам се, че ще изпратите нови идеи за актуализация на моя имейл адрес, благодаря ви сър.

  Вашата вяра напълно, г -н JS Parmar

 3. Лидерството и управлението са важни за всеки от нас. И повече от лидер на организация, група или държава като крале, президенти, ръководители на екипи и други. Трябва да сме наясно с това. Това ще отвори ума и мислите ни за това колко е важно за нас. Надява се, че тази статия ще има добра работа.

 4. Просто супер, колко CXO има калибър за управление. Те не са отворени и не слушат от ръководството си, а само искат да прокарват собствените си възгледи. Това, което забелязах в сегашното ръководство, много криза се случва.

Обратни обрати

 1. Разлика между ефективност и ефективност | Разлика между
 2. Разлика между външната политика на Обама и Буш | Разлика между | Външната политика на Обама срещу Буш
 3. Разлика между HRM и HRD | Разлика между | HRM срещу HRD
 4. Разлика между спешно и важно | Разлика между | Спешно срещу важно
 5. Разлика между LPN и RN | Разлика между | LPN срещу RN
 6. Разлика между MS Office Standard и Office Professional | Разлика между | MS Office Stvsard срещу Office Professional
 7. Разлика между управление и управление | Разлика между | Управление срещу управление

Вижте повече за: , ,