Разлика между работа и кариера

career_book Докато и работата, и кариерата включват ставане и отиване на работа сутрин, има огромна разлика в мисленето на човек, който заема работа, и в начина на мислене на човек с кариера. Разликите не идват непременно от заплата или обезщетения. Те може дори да не идват от трудността на работата. Основната разлика между работа и кариера идва от това как гледате на работата си и колко харесвате да работите.

Примерна работа “„ Много ученици и колежи получават работа на непълно работно време в универсални магазини като Macy's. За повечето от тези работници времето им в Macy's е само работа. Те ще работят там няколко години, за да платят училище или кола и след това да напуснат. Те обикновено вършат работата си добре, но времето за отпадане е най -доброто време на деня.Всички тези студенти имат работа . Кариера “„ Обратно, същата гимназистка може да започне на непълно работно време в Macy's, защото се интересува от мода и маркетинг. В допълнение към работата си там, тя се записва в колеж по изкуства и следва степен по мода. Тя влага повече часове в магазина, преминава нагоре по управленската стълба и използва трудовия си опит като част от своя дипломен проект. Когато приключи с училище, тя остава при Macy's, но като купувач, а не като продажби на етаж. За това момиче работата й в Macy's е първата стъпка в кариерата й.

Основна загриженост за работата “„ Някой с работа е загрижен да получи стабилна заплата. Той ще направи нещата, необходими, за да продължи да получава тази заплата: да се появи навреме, да изпълни всичките си задачи задоволително и да се разбира със своите колеги и шеф. Кариера “„ Някой на кариера иска да научи повече за кариерата си и да се свърже с колегите си, за да създаде допълнителни възможности. Той е готов да поеме рискове, за да напредне. Той е по -загрижен за удовлетвореността от работата и заплащането е второстепенно.

Бъдеща работа в Outlook “„ Хората с работа може да планират да я задържат за определен период от време или за неопределено време. Работата е средство за печелене на пари за училище, семейство, пътуване и т. Н. След като нуждата от този доход е елиминирана, повечето хора са повече от щастливи да напуснат работата си. По -късно те могат да започнат нова работа в подобна или различна област. Кариера “„ Хората гледат на кариерата си като на цял живот. Въпреки че може да не планират да бъдат в една и съща компания, те се надяват да вършат същия вид работа, докато не се пенсионират. Много хора в кариерата продължават кариерата си като консултант или съветник след официалното си пенсиониране.

Резюме: 1. Работата и кариерата включват работа. 2. Мисленето на притежателя на работа е съсредоточено върху сигурността и парите, докато мисленето на човек в кариерата е съсредоточено върху иновациите и поемането на риск. 3. Повечето хора виждат работата си като средство за постигане на цел, докато повечето хора виждат кариерата си като самоцел.

7 коментара

  1. Не можах да се въздържа да коментирам. Перфектно написано!

  2. Какво става, след като прочетох това невероятно парче, аз съм твърде щастлив да споделя моето познаване тук с колеги.

  3. Разликата между работа и кариера е, че когато имате работа, това означава, че ще работите, за да печелите пари и вашата заплата. и когато имате кариера, това означава, че всичките ви работни места, опит и обучение ви помагат да напреднете в заплащането или в отговорността, но истинската разлика е вашето отношение.

  4. Разликата между работа и кариера е, че когато имате работа, това означава, че ще работите, за да печелите пари и заплатата си, а когато имате кариера, това означава, че всичките ви работни места, опит и обучение Ви помагат да напреднете в заплащането или в отговорността. но истинската разлика е вашето отношение, като например какво искате да постигнете, какво планирате да направите и какво мислят другите хора за своите дългосрочни цели. Работата е краткосрочна позиция за печелене на пари, а кариерата е дългосрочна позиция, в която можете да заемате множество работни места и тя може да продължи дълго през цялата ви кариера.

  5. Разликата между меките умения и твърдите умения е, че когато имате меки умения, това е като комбинация от социални умения и комуникативни умения. и когато имате трудни умения, имате преподавателски и измервателни способности като писане, четене, математика или способност да използвате програми.

Обратни обрати

  1. Разлика между MPhil и PhD | Разлика между | MPhil срещу PhD
  2. Разлика между бруто и нето | Разлика между | Бруто срещу Нет

Вижте повече за: , ,