Разлика между МСС и МСФО

ias_book МСС срещу МСФО

Счетоводните стандарти, издадени от IASB (Международен съвет за счетоводни стандарти), са известни като Международни счетоводни стандарти. Компаниите, които са регистрирани на местно ниво, както и тези, които не са, са задължени да използват своите финансови отчети в държавите, които са приели тези стандарти.

История

В исторически план Международните счетоводни стандарти започват в средата на 60-те години, по-точно през 1966 г., с първоначално предложение за приемане на ICAEW, AICPA и CICA за Англия и Уелс, САЩ и Канада съответно. Вследствие на това през следващата 1967 г. е основана Международната проучвателна група Accounts, която агресивно се бори за промяна, като публикува статии по теми с голямо значение. В резултат на тези документи беше проправен пътят към предстоящите стандарти и през 1973 г. беше постигнато споразумение за създаване на международен орган с единствената цел да напише счетоводни стандарти, които да се използват в международен план.

В средата на 1973 г. е създаден IASC (Комитет по международни счетоводни стандарти); има мандат за издаване на нови международни стандарти, които ще бъдат бързо приети и внедрени по целия свят. ISAC продължи 27 години до 2001 г., когато беше преструктуриран, за да стане Съвет по международни счетоводни стандарти (IASB).

Поредица от счетоводни стандарти, известни като Международни счетоводни стандарти, бяха публикувани от IASC между 1973 и 2000 г. и бяха подредени числено. Поредицата започна с МСС 1 и приключи с МСС 41 през декември 2000 г. По времето, когато беше създаден СМСС, те се съгласиха да приемат набора от стандарти, издадени от СМСС, т.е. МСС 1 до 41, но че всички стандарти, които ще бъдат публикувани след това, ще последват поредица, известна като Международни стандарти за финансова отчетност (МСФО).

Разликата

Въпросът за разликите между МСС и МСФО възниква на няколко пъти в счетоводните среди и всъщност някои биха поставили под въпрос дали изобщо има разлика. Една от основните разлики е, че поредицата от стандарти в МСС са публикувани от Комитета по международни счетоводни стандарти (МССК) между 1973 и 2001 г., докато стандартите за МСФО са публикувани от Съвета по международни счетоводни стандарти (СМСС), започвайки от 2001 г. Когато IASB е създаден през 2001 г., беше договорено да се приемат всички стандарти на IAS и да се назоват бъдещите стандарти като МСФО. Едно основно значение, което си заслужава да се отбележи, е, че всички принципи в МСФО, които може да са противоречиви, определено ще отменят тези на МСС. По принцип, когато се издават противоречиви стандарти, по -старите обикновено се пренебрегват.

Резюме: МСС означава Международни счетоводни стандарти, докато МСФО се позовава на Международни стандарти за финансово отчитане. Стандартите на МСС бяха публикувани между 1973 и 2001 г., докато стандартите на МСФО бяха публикувани от 2001 г. нататък. Стандартите на IAS са издадени от IASC, докато МСФО са издадени от IASB, който замени IASC. Принципите на МСФО имат предимство, ако има противоречие с тези на МСС и това води до отпадане на принципите на МСС.

59 коментара

 1. Това е страхотен уебсайт. Обяснява и обобщава ясно. Силно препоръчително

 2. Благодаря, че публикувахте разликата между МСС и МСФО.

 3. Благодаря. Разликата е откровено представена в thesimplistway.

 4. Много благодаря за статията. Ясно разбрано. Какво друго бих препоръчал?

 5. Това е много добре от вас момчета, продължавайте така

 6. Това е добро и обяснително с неговото резюме

 7. Благодаря за разликата. НЯМА РАЗЛИКА !!

 8. Наистина много добре обяснено по много лесен начин.

 9. Благодаря ти много.

 10. обяснете много ясно, можем да разберем много лесно

 11. Благодаря много и оценявам този вид страхотна работа. толкова ясен и много полезен, за да излезе от съмненията.

 12. Благодаря за простия, ясен, но пълен пост. Бях чел тези служители от няколко книги и академични статии, все още объркани! Направихте го толкова просто и ясно. Много добре!

 13. Благодаря за статията, много е проста и разбираема

 14. Много благодаря за артистичното.

 15. Благодаря на писателя за такава информативна статия.

 16. Страхотна статия. Добра работа, продължавай все така!

 17. Благодаря, изрично обяснение на разликата.

 18. много хубав отговор благодаря

 19. много хубав отговор

 20. Ясно ексгориран, отколкото много, cn обясни на някого

 21. благодаря за краткото и ясно обяснение.

 22. благодаря за статията

 23. Благодаря ти. Честно казано

 24. Добра работа

 25. Наистина е полезно. Благодаря ти!

 26. Наистина просто и трезво обяснение, което изчиства всичките ми съмнения ... Благодаря много ... !!!

 27. Благодаря ти. просто и ясно. наистина полезно.

 28. Много благодаря, добре си написал и така, научих.

 29. Благодаря много, това е чудесно обяснение.

 30. Бих се съгласил напълно с вашето обяснение за разликата между МСФО и МСС, ако не за някои стандарти на МСС, които бяха изменени или преиздадени след 2001 г. Примери са: МСС 8 (2003), МСС 10 (2003), МСС 27 (2011) ) и някои други. Ще съм благодарен, ако някой може да ми даде обяснения по тези въпроси

 31. проницателна мрежа

 32. Благодаря ти много

 33. Перфектно и просто обяснение.

 34. благодаря за това изчерпателно кратко и сбито обяснение. много разбираемо! много сме благодарни момчета. продължавай така

 35. Каква статия! Просто, ясно 'n' право напред. Много благодаря за такива публикации

 36. Много благодаря, че дадохте толкова ясно направо на дефиницията на точката, като същевременно сте и фактически. Вие определено сте моето посещение на уебсайта сега!

 37. Ясна и точна разлика. Това ще помогне на всички, които редовно се объркват. Благодаря за тази ценна и страхотна публикация.

 38. Благодаря ви за статията. Това ще бъде полезно за всеки счетоводител.

 39. Това е кратка и добре обяснена статия. Обичам го. Благодаря ти

 40. Благодаря. добра работа

 41. Това е страхотно! ... наистина !!!

 42. благодаря за приноса ви към разбирането ми за различните стандарти. просто продължавайте да правите повече.

 43. Каква беше причината за превръщането на МСС в МСФО

 44. Това е много хубаво от ваша страна, браво

 45. Харесва ми това, защото предоставя ясна информация

 46. Благодарим ви, че осветлихте разликата между МСС и МСФО

 47. Много съм ви благодарен и наистина получих много важна информация, която със сигурност много хора объркаха тези счетоводни стандарти. Тази статия беше изчерпателно обяснена, но сбита. Благодаря отново и оценявам

 48. Благодаря за разликата между МСС и МСФО също се надявам на нещо ново.

 49. Благодаря за разликата между МСС и МСФО. Надявам се и на нещо ново.

 50. Много добре. Обяснено по такъв начин, че може лесно да се разбере.

 51. добре дефиниран, доста полезен.

 52. Благодаря за краткото обяснение

 53. Разликите в МСС и МСФО са добре изяснени. Много добре.

 54. Благодаря за разликата, но няма разлика.

 55. Благодаря за тази информация…

 56. този напълно наполовина изпечен отговор. направете малко проучване и се консултирайте с друг преподавател като г -н Genesis Bester от синода на университета в Блантайър иначе ви желая всичко най -добро

 57. тази програма като добра за образованието

Вижте повече за: