Разлика между Hot Desk и Специализирано бюро

Пространствата за съвместна работа станаха често срещани в близкото минало. Бизнесът, както и отдалечените работници, включително фрийлансъри и изпълнители, вече не се нуждаят от наемане на офис, благодарение на разнообразието от различни възможности за отдалечена работа. Тази гъвкавост намалява разходите за офис площи, позволявайки на малкия бизнес и стартиращите фирми да насочват средствата си към други основни сектори като маркетинг и консултации. Пространствата за съвместна работа предлагат на хората различни работни планове в зависимост от техните нужди. В тази статия ще разгледаме два вида пространства за съвместна работа, а именно: горещо бюро и специално бюро.

Горещо бюро

Това е гъвкава работна опция, която позволява на работниците да избират всяко бюро в офиса. Това означава, че работниците нямат постоянно бюро. Може да се използва от компании, фрийлансъри и други отдалечени работници.

Въпреки че горещото бюро предлага много предимства за бизнеса, то има и недостатъци.

Нека започнем с предимствата

 • Горещите бюра предлагат така необходимата гъвкавост по отношение на оползотворяването на пространството. Благодарение на гъвкавото разположение на бюрото, горещото бюро позволява пространства за настаняване на повече хора.
 • Той предлага перфектното работно пространство за консултанти, отдалечени работници и дори работници на непълно работно време, тъй като те не се нуждаят от работните си бюра.
 • Достъпността, която идва с горещо бюро, е несравнима. Предприятията също получават по -голяма производителност, дори като използват по -малко работно пространство. Това означава, че предприятията, които се възползват от горещото бюро, имат по -големи шансове за оцеляване и дори разширяване поради намаляването на режийните разходи.
 • Горещите бюра означават, че работниците не са свикнали с рутина. Това ги държи на крака и им помага да се адаптират лесно към новата работна среда и предизвикателства.
 • Повишено сътрудничество- Тъй като работниците не са поверени в един малък офис, те могат да се движат и да взаимодействат с другите. Това увеличава сътрудничеството между служителите.
 • Намалете затрупването в офиса- Малко вероятно е работниците да напуснат бюрото затрупано в края на края.

Тук идват недостатъците;

 • С горещо бюро комуникацията може да стане трудна, особено когато работното пространство не е правилно организирано. Може да откриете, че в някои дни имате повече служители от очакваното, оставяйки някои без места.
 • Лесно е да се игнорира йерархията в една компания. Това е така, защото споразумението премахва традиционния лидерски авторитет. Това може да доведе до смущения между подчинените и ръководството.
 • Настройването на ИТ инструменти може да бъде трудно.
 • За служителите седенето на друго бюро може да бъде смущаващо. Нещо повече, това може да бъде разрушително, особено за хората, които обичат личните си пространства.

Специализирано бюро

Това е работен режим, при който работниците могат да запазят едно и също работно пространство за работа всеки ден. В повечето специализирани работни пространства работниците могат да се насладят на други удобства, като безплатни напитки, споделено офис оборудване като принтери и частни складови помещения.

Ето предимствата на специално бюро;

 • Осигурява на екипите лично пространство- Тъй като всеки човек се отчита на специално бюро всеки ден, екипите могат да се насладят на лично пространство. В повечето специални договори за бюро работниците дори могат да оставят своите ценности, документи и други предмети, свързани с работата.
 • Подобрява ефективното сътрудничество- Специализираните бюра гарантират, че екипите остават съвместни. Лесно е да се идентифицират различни отдели и да се насочат ресурсите и да се помогне на екипите, когато са групирани.
 • Персонализиране- Работниците могат да персонализират бюрата си. Например работник, който не е толкова продуктивен, докато използва офис клавиатурата, може да донесе своя собствена.

Специалните бюра обаче имат някои недостатъци.

 • Работниците са по -малко гъвкави, що се отнася до работните пространства. По този начин производителността може да бъде намалена, ако служителите са поставени на работни места, които не отговарят на техния стил на работа.
 • Наблюдава се значително намаляване на междуведомственото социално взаимодействие

Прилики между Горещо бюро и Специално бюро

 • И двете предлагат гъвкави работни пространства за бизнеса, на свободна практика и други отдалечени работници

Разлики между Горещо бюро и Специално бюро

Определение

Горещите бюра се отнасят до гъвкава работна опция, която позволява на работниците да избират всяко бюро в офисното работно пространство. От друга страна, специалните бюра се отнасят до работен режим, при който работниците могат да запазят едно и също работно пространство за работа всеки ден.

Разходи

Горещите бюра са по -евтини възможности за работа, особено за отдалечени работници. От друга страна, специалните бюра са по -скъпи.

Гъвкавост

Докато горещите бюра осигуряват гъвкавост за работа от всяко бюро в работно пространство, специалните бюра не осигуряват гъвкавост, тъй като работниците резервират едно и също работно пространство всеки ден.

Лично пространство

С горещо бюро работниците не могат да се радват на лично пространство. От друга страна, работниците имат лично пространство, ако използват специално място.

Сътрудничество

Горещите бюра могат да засилят сътрудничеството между работниците, тъй като те споделят едно пространство. От друга страна, за работниците е трудно да си сътрудничат в специално работно пространство за бюро, особено когато отделите имат различни офиси.

Горещо бюро срещу Специално бюро: Сравнителна таблица

Обобщение на Горещо бюро срещу Специално бюро

Горещите бюра се отнасят до гъвкава работна опция, която позволява на работниците да избират всяко бюро в офисното работно пространство. От друга страна, специалните бюра се отнасят до работен режим, при който работниците могат да запазят едно и също работно пространство за работа всеки ден. Въпреки че и двете имат плюсове и минуси, и двете предлагат отлични възможности за работа, като същевременно помагат на бизнеса и отдалечените работници да спестят разходи.

Вижте повече за: ,