Разлика между Freshdesk и Zoho Desk

Повечето предприятия не могат да работят без функционални и надеждни системи. CRM системите помагат на бизнеса да подобри операции като отношения с клиенти, мащабни бизнес операции, да опрости маркетинга и насочването, да намали общите дневни оперативни разходи и да увеличи процента на конверсия, само да споменем няколко. Freshdesk и Zoho са сред най -популярните CRM платформи. Въпреки приликата между двете, те имат различия. Бизнесът трябва да прецени коя платформа работи най -добре за тях. И всичко започва с разбиране на разликите между двете.

Какво е Freshdesk?

Freshdesk е модерна платформа за обслужване на клиенти „всичко в едно“, която предоставя на бизнеса всичко необходимо за персонализиране на ангажираността, повишаване на обслужването на клиентите и овластяване на екипа.

Freshdesk има различни функции, включително:

 • Функции за билети- Функциите за билети помагат при категоризиране на задачите, определяне на приоритети, както и при разпределяне на задачи. Те включват входяща поща на екипа, откриване на сблъсък с агенти, подсказване на полета за билети, управление на SLA, персонализирано състояние на билета, детектор за благодарности, консервирани отговори и автоматизация на сценарии.
 • Функции за сътрудничество- Те помагат на екипите да работят заедно ефективно и бързо.
 • Функции за многоканални канали- Те включват имейл, чат, телефон, социални медии, уебсайт и WhatsApp.
 • Функции за полево обслужване- Те включват табло за планиране, проследяване на времето, подпис на клиента, мобилно полево обслужване, групи услуги и сервизни задачи.
 • Функции за автоматизация-Те включват изпращане на билети, автоматизация, задействана от събития, интелигентно присвояване на билети, автоматизация, задействана от времето, omniroute и автоматично известие по имейл.
 • Функции за самообслужване- Те включват помощна джаджа, чат бот, механизъм за обратна връзка и модериране на форума.
 • Функции на Анализ- Те включват изготвени доклади, персонализирани отчети, табла за управление, оценки на удовлетвореността на клиентите, персонализиране на приспособления и отчети по график.
 • Функции за персонализиране- Тези функции помагат за персонализиране на клиентски портали, работни потоци и агенти. Те включват персонализиране на портала, персонализирани формуляри за билети, персонализиран URL адрес, персонализирани приложения, персонализирани роли на агенти и персонализирани сегменти.
 • Функции за сигурност- Те включват персонализирани SSL сертификати, управление на самоличността и достъпа, както и ограничения за IP и мрежа.

Какво е бюро Zoho?

Това е базиран на облак CRM софтуер, идеален за фирми от всякакъв размер. Той има голямо разнообразие от функции, което го прави сред най -използваните CRM платформи в световен мащаб.

Бюрото Zoho има различни функции, включително:

 • Функции за управление на билети- Те помагат за проследяване на заявките на клиенти в различни марки, отдели, канали и дори продукти. Те включват множество отдели, многоканални, помощни центрове за различни марки, телефония, имейл, социални медии и чат на живо.
 • Характеристики на Zia- Това използва внимателно изграден AI, за да направи страхотен екип за поддръжка. Те включват глас Zia, билети за автоматично маркиране, Ask Zia, известия от Zia, анализ на настроенията, таблото за управление на Zia, помощник за отговор и създател на умения Zia.
 • Функции за самообслужване- Това позволява на клиентите бързо да намерят отговори на запитвания. Те включват помощен център с много марки, общност, вградено самообслужване и база от знания.
 • Характеристики на производителността на агентите- Те включват режими на работа, екипи, редактор на отговори, CRM интеграция, мобилност и ефективност на билетите.
 • Функции за автоматизация- Те включват присвояване на билети, основни неща, правила за уведомяване, работни потоци, оформления, SLA и ескалации, персонализирани функции и план.
 • Функции за разширяване- Те включват интеграции, разширяване, персонализирани функции, SDK, пазар и платформа, план, API и оформления.
 • Прозрения и характеристики на въздействието- Те включват проследяване на времето, отчети и табла за управление и централата.
 • Персонализиране- Те включват Помощен център за много марки, оформления, шаблони, състояние, ребрандиране и картографиране на домейн.
 • Функции за сигурност- Те включват профили, роли, споделяне, сигурност на полето и GDPR.

Прилики между бюрото Freshdesk и Zoho

 • И двете се поддържат в уеб базирани платформи за приложения за Android и iPhone
 • И двете имат безплатна пробна версия
 • И двете са идеални за малък бизнес, на свободна практика, голям и дори среден бизнес
 • И двете са базирани на абонамент платформи
 • И двете имат безплатна версия

Разлики между бюрото Freshdesk и Zoho

Подробности за компанията

Freshdesk е основан от Freshworks през 2011 г. От друга страна, Zoho бюро е основано от Zoho през 1996 г.

Ценообразуване

Freshdesk е на високи цени, като цените му започват от $ 19 месечно. От друга страна, ценообразуването на Freshdesk започва от $ 14 месечно.

Пригодност

Докато Freshdesk е подходящ за всички видове бизнес, независимо от размера, Zoho бюрото е подходящо за компании, които са фокусирани върху клиентите и имат голям обем взаимодействия с клиентите.

Съвместими устройства

Freshdesk е достъпен за Android, уеб-базиран, Windows mobile и iPhone/ iPad. От друга страна, бюрото Zoho е достъпно за Windows, iPhone, уеб-базирани, Android и Mac устройства.

Freshdesk срещу Zoho бюро: Сравнителна таблица

Обобщение на бюрото Freshdesk срещу Zoho

Freshdesk е основан от Freshworks през 2011 г. От друга страна, Zoho бюро е основано от Zoho през 1996 г. Докато Freshdesk е подходящ за всички видове бизнес, независимо от размера, Zoho бюро е подходящо за компании, които са фокусирани върху клиентите и имат голям обем взаимодействия с клиенти. И двете имат различни характеристики. Те обаче остават сред най -добрите CRM платформи в световен мащаб.

Ето отговорите на някои от въпросите, които търсите:

Каква е разликата между Zoho CRM и Zoho бюро?

Zoho CRM е базиран на облак CRM софтуер, който помага на фирми от всякакъв вид и размери да сключват сделки по-добре, по-интелигентно и по-бързо. От друга страна, бюрото Zoho е платформа, която помага на бизнеса да управлява обслужването на клиентите. Като такива, тези две имат различни характеристики.

По -добър ли е Freshdesk от Zendesk?

И Freshdesk, и Zendesk предлагат различни функции. Като такъв можете да определите коя платформа да използвате само въз основа на нуждите на вашия бизнес. Доказано е обаче, че Zendesk е по -лесен за използване от Freshdesk.

Каква е разликата между Freshdesk и Freshservice?

Freshdesk е софтуер за обслужване на клиенти, който помага на бизнеса да управлява, проследява и разрешава проблемите на клиентите. От друга страна, Freshservice е платформа за вътрешно управление на услуги и ИТ помощно бюро, която помага на бизнеса да автоматизира и опрости своите ИТ операции.

За какво се използва Freshdesk?

Freshdesk е платформа, която се използва за опростяване на обслужването на клиенти за всички видове бизнес. Той предлага голямо разнообразие от решения, като автоматизация, помощни приспособления, билети и функции за съвместна работа.

Вижте повече за: ,