Разлика между първокласна поща и приоритетна поща

Първа класа срещу приоритетна поща

USPS, напълно известен като Пощенската служба на САЩ, предоставя на своите клиенти надеждна услуга за доставка както за бизнес, така и за жилищни форми в продължение на много години по целия свят. Пощенските им услуги се предлагат на различни цени в зависимост от вида на доставката, който искате да направите.

Първокласната поща е една от многото им местни и международни услуги. Първият клас се рекламира като най-рентабилното средство за изпращане по пощата до определено ограничение на теглото, разбира се. След като планирате да накарате USPS да доставя вашата поща чрез Първа класа, вече ще получите така необходимия достъп до техния уебсайт, който предоставя много важна информация за напредъка на доставката. Тази услуга се предлага и с Priority Mail, което вероятно е една от причините двете често да се бъркат помежду си.

За да се идентифицират доставките на първокласна поща от приоритетна поща, една техника е да се определи вида на документа или пощата, която да бъде доставена. Ако е съставен от ръкописни или напечатани писма, обикновени банкноти, пощенски картички, туби, дебели и големи пликове, малки кутии и брошури, тогава най-вероятно този пакет е предназначен за доставка от първа класа. Приоритетната поща е по -ограничен начин за изпращане на вашите неща или документи по пощата, защото ви позволява само да вмъквате елементи, които могат да се поберат в дадените им плоски пликове или мини кутии. Обикновено са необходими 2-3 дни, за да бъде получена вашата приоритетна поща.

Цената за изпращане на вашата поща през Първа класа е силно зависима от размера, теглото и дестинацията на артикула в сравнение с Приоритетната поща, която обикновено има фиксирани тарифи за дадените пликове и кутии. Скоростта на доставка на първокласна поща също ще трябва да зависи от местоназначението. Изборът на първокласна доставка на поща също ви дава право на документ, показващ датата, на която сте изпратили артикула си за изпращане-това е популярно известно като удостоверение за изпращане.

Първокласната поща има много спецификации за изпращане на пратки по отношение на теглото и размера на артикула. Пликовете, пощенските картички и буквите имат своите съответстващи размери и тегло. За пакетите с приоритетна поща всички елементи не трябва да надвишават 70 lbs. Има и много други ограничения, които трябва да се спазват при изпращане на пратки, които вече ще надхвърлят ограниченията за техния размер и тегло.

И за двата варианта на поща обаче може да се наложат допълнителни такси за потвърждение на доставката, специално обработване и застраховка, наред с много други, за да се осигури по -голяма сигурност за доставката. Двата вида доставка могат също да изпращат вашите артикули до международни дестинации.

Резюме:

1. Първокласната поща обикновено е по-евтина от приоритетната. 2. Скоростта на предаване на артикул през първи клас е много зависима от това колко далеч е дестинацията му. Обикновено това е в рамките на 2-5 дни, въпреки че не е гарантирано. 3. Приоритетната поща обикновено се доставя в рамките на 2-3 дни от изпращането и също не се гарантира. 4. Цената за изпращане на артикул през Първа класа е силно зависима от неговия размер и тегло. 5. Разходите за изпращане на артикул чрез приоритетна поща спазват фиксираната такса за това дали ще използвате техния плик със стандартен размер на техните кутии със стандартен размер.

Вижте повече за: