Разлика между функции и предимства

Характеристики срещу предимства

Маркетингът е много важен инструмент за успешен бизнес. Тя има за цел да идентифицира и задоволи потребителите и техните нужди. Тя включва процеса на продажба и убеждаване на потребителите да закупят продукт или да се възползват от услуга.

Един от най -полезните му инструменти е рекламата, която е средство за комуникация, използвано за убеждаване на потребителите да покровителстват определен продукт или услуга. Това става чрез печат, телевизия, поща, интернет или чрез мобилни телефони.

Рекламата помага за популяризирането на продукта или услугата и я прави незабавно разпознаваема и позната на потребителите. Добрата реклама популяризира продукт или услуга и обикновено включва уведомяване на потребителите за техните характеристики и предимства , които предлагат на тези, които купуват продукта или се възползват от услугите. Информирането на потребителите за услуга или характеристики на продукта е първата стъпка към привличането на вниманието им, така че те в крайна сметка да решат да закупят продукт или да се възползват от услуга. Една функция се дефинира като всичко в продукт или услуга, което можете да видите, почувствате и използвате. Той се отнася до характеристиките на нещо или продукт, които го отличават от другите. Той включва всичко за продукта, какво има, което подобни продукти на други производители нямат или не предлагат.

При закупуването на артикули и при избора на компании за определени услуги потребителите първо се привличат към продукта или услугата чрез неговите характеристики, така че това е, което компаниите обикновено рекламират. Рекламата за мляко може да включва ниско съдържание на мазнини като една от характеристиките си и само това може да привлече вниманието на потребителите. Но тогава рекламата би била по -ефективна, ако включва и ползите, които потребителят получава от продукта. Ползата е предимството или предимствата, на които потребителят се радва в резултат на закупуването на продукта. Да бъдеш с ниско съдържание на мазнини е една от характеристиките на млечния продукт, но даването на храна на потребителя и протеините, от които се нуждае, като същевременно поддържа тялото му постно и във форма, са предимствата, които той може да получи, ако закупи и консумира продукта.

Ползите ще послужат като тригери, които ще примамват потребителите към закупуване на продукта или наемане на услуги на компанията. По някакъв начин предлага да се решат проблемите на потребителите и да се улесни и подобри живота им.

Резюме:

1. Характеристика е всичко в продукт, което може да се види, почувства и използва, докато ползата е предимствата, които потребителят получава в резултат на закупуване на продукт или ползване на услуга. 2. Една функция служи за информиране на потребителите за характеристиките на даден продукт, докато ползата служи като тригер, който ще насърчи потребителите да закупят продукт или да се възползват от услуга. 3. Характеристиките включват неща, които информират потребителите как се използва даден продукт, докато предимствата включват неща, които карат потребителите да видят как животът им може да бъде подобрен, ако използват определен продукт или услуга. 4. Характеристиките са рационалните фактори, които карат потребителите да закупят или да се възползват от услуга, докато ползите са емоционалните фактори, които подтикват потребителите да се възползват от продукт или услуга.

1 коментар

  1. се нуждаят от измерванията на микровълновата, защото тя замества тази, която е умряла и ние трябва да я сменим.

Вижте повече за: