Разлика между иБей и Etsy

Значението на предприятията, които имат онлайн присъствие не може да се подчертае достатъчно. Отминаха дните, когато предприемачите разчитат на методи от старата школа маркетинг. Докато някои от тези маркетингови методи като билбордове, радио, телевизия и вестници все още са в употреба, светът е прегърнала онлайн пространството да се свърже бизнеса с потребителите. За увеличаване на клиенти и продажби, фирмите трябва да имате уеб сайт, социални медии за присъствие или списък продукти на платформи за електронна търговия, наред с други онлайн инструменти и платформи. Има множество онлайн платформи, където предприемачите могат да регистрират своите продукти за продажба и да увеличат максимално ливъридж на марката. Например, Alibaba, иБей, Amazon и Etsy са сред водещите онлайн бизнес платформи. В тази статия, ние ще разгледаме разликата между иБей и Etsy.

Какво е иБей?

Базирана в Сан Хосе, Калифорния, това е една американска мултинационална фирма за електронна търговия, която улеснява бизнес-към-потребител и потребител към потребители на продажбите чрез платформата. Той е основан през 1995 г. от Пиер Omidyar. От 2019 г. компанията има операции в 32 държави. Докато сайта е безплатно за купувачи, продавачи се таксуват процент от пари на базата на осъществените продажби.

Сайтът също е разширен, за да се настанят миг пазаруване, ISBN, онлайн събитие търговия билет онлайн обяви реклами, както и други услуги. Сред неговите дъщерни дружества включват iBazar, StubHub, Търг Co, Kijiji, иБей Обяви, G-Market и Half.com. Платформата е, обаче, да се ограничи вещи, включително, но не само алкохол, наркотици, огнестрелни оръжия и боеприпаси, живи животни, виртуални елементи, слонова кост продукти и лотарийни билети.

Ако планирате да се продават на иБей:

 • Тя ще бъде лесно за вас да публикувате продуктите си. Процесът е прост и ефективен, с допълнителна функция, която позволява дори продавачите да дублиращите продукта.
 • Вие ще имате възможността да се достъп до милиони потенциални потребители.
 • Вие също така ще бъде в състояние да продават продуктите си в световен мащаб.

Въпреки това;

 • То може да бъде скъп за вас като предприемач дължи такси иБей продажби
 • Може да се намира много ненадеждни купувачи. Това може да се обезсърчава, досадно, отнема много време и дори скъпо.

Какво е Etsy?

Това е една американска платформа за електронна търговия, който се фокусира върху занаятчийски материали, както и реколта и ръчно изработени предмети. Той е публичен търгувана компания, която е основана на 15 юни 2005 от Крис Магуайър, Робърт Калин, Хаим Schoppik и Джаред Tarbell.

Елементите, намерени на падането на платформа в някоя от категориите дрехи, чанти, аксесоари за дома, играчки, бижута, мебели, изкуство, инструменти и занаятчийски доставки. Всички винтидж предмети, продадени на интернет страницата трябва да са най-малко 20 години.

В сайта има над 60 милиона бройки и 39.4 купувачи към 31 декември 2018 г. През 2018 г. Etsy регистрирани общо US $ 41,25 милиона нетни приходи и US $ 603,7 милиона приходи през 2018 г. Нейната най-големият източник на приходи включва обработка на плащания, популяризирани обяви и трета -party такси обработка на плащанията. При създаването магазин на сайта е безплатна, всяка малка обява е публикувал струва $ 0.20 и остава на перона, докато някой не прави покупка или за максимален срок от 4 месеца. Etsy също твърди, 5% от продажбите, реализирани.

Etsy има различни предимства, включително:

 • Сайтът разполага с голям и целева потребителска база, които нямат нищо против да плащат повече за реколта и ръчно изработени предмети.
 • Тя има за електронна търговия усещане, че е лесно да се

Въпреки това,

 • Тъй като елементите, изброени приличат, може да е трудно за една марка да се открояват, без да се фокусира върху фотографията, графичния дизайн и естетика.
 • Той има високи такси за продажба
 • Уникални предмети на марката могат да бъдат възпроизведени, което води до нездравословен начин на конкуренцията на платформата.

Приликите между иБей и Etsy

 • И двете са публични дружества, изброени
 • И двете са базирани в САЩ
 • И двете са за производството на електронната търговия

Различията между иБей и Etsy

Основатели

иБей е основана от Пиер Omidyar през 1995 г. От друга страна, Etsy е основана от Крис Магуайър, Робърт Калин, Хаим Schoppik и Джаред Tarbell през 2005.

Централно управление

Докато иБей е със седалище в Сан Хосе, Калифорния, САЩ, Etsy е със седалище в Бруклин, Ню Йорк, САЩ

Каталог на обява

иБей е онлайн пазар, се фокусира върху нови и използвани елементи, които често са в масово производство. От друга страна, Etsy е онлайн пазар, който се фокусира върху оригинални занаятчийски стоки.

Размер

иБей е голям онлайн пазар с над 183 милиона потребители, като от 2018 г. От друга страна, Etsy е по-малък онлайн пазар платформа с около 45.7 милиона купувачи, считано от 2019.

такси за продавача

Докато иБей има стимули за до 50 безплатни обяви на месец, продавачите на платформата платени годишни или месечни такси, които се основават на вид, брой на продавача и всякакви съвременни обяви, че те избират. От друга страна, продавачите на Etsy плащат $ 0,20 за всяка позиция в списъка и изтича след четири месеца.

тип клиент

Купувачите на иБей често са нащрек за специфични продукти за по-ниска цена в сравнение с други места. От друга страна, купувачите на Etsy често са нащрек за уникални парчета, които е трудно да се намира.

инструменти за продавача

Докато иБей предлага множество инструменти за продавача като продавач център, продажба на инструменти за мениджър, мениджър промоции и продават шаблони, Etsy не предлага тези инструменти.

иБей срещу Etsy: Сравнение на маса

Обобщение на иБей срещу Etsy

иБей е онлайн пазар, се фокусира върху нови и използвани елементи, които често са в масово производство. От друга страна, Etsy е онлайн пазар, който се фокусира върху оригинални занаятчийски стоки. Въпреки различията между двете платформи, и двете страни са големи започва за бизнес лица, които искат да се разширяват и развиват своя марка, както и да достигне до повече потребители. Въпреки това, като се гарантира като се регистрирате на правилните онлайн платформи за вашата марка е от ключово значение.

Вижте още за: ,