Разлика между вътрешния и международния маркетинг

Вътрешен срещу международен маркетинг

Маркетингът е ефикасното и ефективно управление и използване на ресурсите на компанията за посрещане на потребителските нужди и целите на компанията. Тя включва продажба на продуктите на компанията, за да задоволи нуждите на потребителите.

Тя включва планиране, създаване и изпълнение на идеи, ценообразуване, популяризиране и разпространение на продукти на компанията с цел постигане на целите на компанията и удовлетворяване на потребителите.

Маркетингът може да се извършва в рамките на местен или вътрешен пазар или през национални граници или на международния пазар. Тук са някои от различните характеристики на вътрешен маркетинг и международен маркетинг:

Вътрешен маркетинг

Вътрешният маркетинг е продажбата на продукти на компанията в рамките на местния финансов пазар. Той се занимава само с един набор от конкуренция и икономически въпроси, които го правят по -удобен за правене.

Във вътрешния маркетинг няма езикови бариери и получаването и тълкуването на данни за местните маркетингови тенденции и търсенията на потребителите става по -лесно и по -бързо. Той помага на компанията да взема решения и да разработва по -ефективни и ефикасни маркетингови стратегии. Рискът също е по -малък при вътрешния маркетинг и той се нуждае от по -малко финансови ресурси.

Местните пазари обаче не са толкова широки, колкото международния пазар и повечето компании се стремят да правят бизнес в световен мащаб.

Международен маркетинг

Международният маркетинг е популяризиране и продажба на продукти на компанията за потребители в различни страни. Това е много сложно и изисква огромно количество финансови ресурси.

Всяка държава има свои собствени закони за бизнеса и една компания, която има за цел да влезе в бизнес в друга държава, първо трябва да знае за тях. Вкусовете и предпочитанията на потребителите също могат да се различават, така че маркетинговите стратегии трябва да бъдат формулирани така, че да отговарят на нуждите на различните потребители.

Международният маркетинг изисква повече време и усилия, да не говорим, че е и много рисков. Международният пазар е много несигурен и една компания винаги трябва да е готова за промени, които могат да настъпят внезапно. Това изисква по -високо ниво на ангажираност за успех на международен пазар.

Резюме

1. Вътрешният маркетинг е производство, популяризиране, разпространение и продажба на стоки и услуги на местен пазар, докато международният пазар е производство, популяризиране, разпространение и продажба на стоки и услуги на глобален пазар. 2. Вътрешният маркетинг е по -малко рисков и по -лесен за провеждане, докато международният маркетинг е по -рисков и по -сложен. 3. Вътрешният маркетинг изисква по -малко финансови ресурси, докато международният маркетинг изисква огромни финансови ресурси. 4. Вътрешният маркетинг се занимава само с един единствен пазар, докато международният маркетинг се занимава с няколко различни държави и пазари. 5. Въпреки че и двамата използват всички основни маркетингови принципи, международният маркетинг е по -предизвикателен и изисква повече ангажираност от страна на компанията поради несигурността и различията в законите и разпоредбите на световния пазар, докато вътрешният маркетинг се занимава само със законите и разпоредбите на една държава . 6. Вътрешният маркетинг се занимава само с един набор от потребители, докато международният маркетинг се занимава с различни видове потребители с различни вкусове. 7. Във вътрешния маркетинг компанията може да има еднакви политики и стратегии, докато международният маркетинг изисква различни стратегии при популяризирането на техните продукти.

26 коментара

 1. Благодаря ви много за публикуването на тази статия. Много е ПОЛЕЗНО ……… БЛАГОДАРЯ ОТНОВО… Наздраве

 2. Благодаря, наистина оценявам тези прости и кратки резюмета на Intl Marketing.

 3. Много благодаря! за публикуването на тези знания за „Международен маркетинг“ ми помага да изпълня задачите си в политиката на международната търговия. благодаря за тази статия.

 4. това беше наистина, наистина полезно .. Благодаря ви много !!

 5. Толкова полезно, благодаря ви много!

 6. благодаря

 7. Това е много проста и неразбираема разлика

 8. СТРАХОТНО ………………

 9. Оценявам вашия принос, той ми помага в кратката ми задача

 10. много ти благодаря, наистина ми помогна.

 11. наистина хубаво

 12. Имам xam tomo. retly helpd .. (y) dis site rocks \ m/

 13. Благодаря, утре имам изпит по мениджмънт на международния бизнес, затова беше много важен за мен.

 14. Благодаря, наистина разшири разбирането ми за концепцията.

 15. уау чудо чудесни идеи

 16. Благодаря, това е много полезен артистичен материал

 17. Благодаря ви за такива подробности за пазарите. Това е много разбираемо в граматически изявления. Аз съм добре запознат с пазара и наистина оценявам това.

 18. Добра и полезна информация

 19. Утре имам изпит по международен маркетинг и той наистина помогна. Четене от Гана

 20. Това е много полезно за мен благодаря

 21. Много благодаря .. статията тук е от голямо значение ..

 22. Много благодаря. Информацията е наистина полезна, лесна за разбиране и разбиране на концепцията.

 23. с помощта на услугата за търговия с криптовалута на Mark Hugo контролира огромна част от моя пасивен поток от приходи, инвестиране в биткойн сега ще бъде най -разумното нещо, което трябва да се направи, особено с настоящия ръст, който се свързва с него чрез [email protected] за повече информация

Вижте повече за: