Разлика между степен и диплома

degree Степен срещу диплома Както степента, така и дипломата са награди, присъждани на човек при успешното завършване на образователен курс. Има обаче няколко разлики между двата термина и не могат да се използват взаимозаменяемо.

Срокът на магистърска степен може да бъде около 3-4 години въз основа на географското местоположение, докато човек може да завърши диплома в рамките на 1-2 години. Степента обикновено се присъжда на лице от акредитиран или признат университет, докато диплома може да бъде присъдена на лице от която и да е частна образователна или професионална институция или политехника.

Също така, фокусът и целите както на курса за обучение, така и на курса на диплома са различни. Дипломният курс подчертава значението за академичните среди. Учебната програма е така структурирана, че на лицето, което преминава курса, се предоставя преглед на няколко предмета, освен един предмет, който може да се заинтересува от по -нататъшно проучване както за кариерните, така и за академичните интереси. Обикновено този предмет се нарича „специалност“ или „специализация“, докато други предмети се наричат ​​малолетни или избираеми. Например, ако някой се интересува от придобиване на степен по счетоводство, курсът ще включва няколко други предмета, които могат да се използват за кариера в счетоводството, като математика, статистика, бизнес етикет и търговско право.

Дипломата, от друга страна, се фокусира върху получаването на лице, обучено и квалифицирано в определен бизнес или занаят. Учебната програма, докато преподава минимално необходимите академични и теоретични познания, набляга повече на това как да се справяте с работните ситуации. Някои от тях дори включват кратък период от стажове и обучение на работното място като част от курса за дипломиране. Като вземем същия пример, споменат по -горе, придобиването на диплома по счетоводство може да включва обучение на лицето по счетоводство. Учебната програма няма да включва предмети като бизнес етикет или статистика.

Въпреки че има налични програми за различни и разнообразни предмети, дипломите най -често се предлагат по предмети, които са фокусирани върху професия като готварство, хотелиерство, медицински сестри, основни дърводелски и инженерни умения и т.н.

Повечето университети имат мандат, че кандидатите, желаещи да следват магистърска програма, трябва да са завършили степен или 3-4 години академично обучение. Докато притежателят на диплома може лесно да премине през това условие, притежателите на дипломи може да се затруднят да възобновят академичното обучение по темата поради това условие.

Смята се, че дипломите и дипломите не се третират наравно в корпоративния свят или в реалната индустрия или търговия “, че дипломите се считат за по -ниски от дипломите и наличието на диплома може да бъде показател за спиране на напредъка в кариерата. Някои компании обаче не са съгласни с това твърдение. Освен образователните квалификации, компаниите разглеждат множество фактори по време на наемането или повишаването, като например представянето и отношението на кандидата. Наличието на диплома или диплома може да не повлияе на кариерата на човек, постъпващ на по -ниска степен на работа, но тъй като човек навлезе в управленските нива, наличието на диплома може да бъде плюс.

22 коментара

 1. Благодаря ви любезно за това разяснение - той беше по -полезен от всички други ресурси, които съм намерил в мрежата досега.

 2. Здравейте! Благодаря за информацията. Знам, че преди време беше публикувана тази публикация, но бих искал да попитам дали сте сигурни, че степента понякога не се нарича диплома. Завършвам последния си курс в Университета на Феникс за бакалавърска степен по маркетинг. Когато забелязах, че ще получим „диплома“, реших да потърся, ако се използват взаимозаменяемо. При проучване на уебсайта се говори за „получаване на диплома“, но „за попълване на заявление за диплома, след като са изпълнени изискванията“, и че степента ще бъде актуализирана в преписа. Така че цялата работа ме обърка. Планирам да се свържа с тях утре за яснота и оценявам факта, че намерих ясен отговор на въпроса си на вашия уебсайт

  • Много благодаря за това уточнение. В повечето правителствени институции на SA двете понятия се използват взаимозаменяемо от мениджъри от старата система, която е била погълната от новата система. Те смятат, че едното е еквивалентно на другото. Може би дори концепцията за еквивалентност ги обърква.

 3. Намерих тази информация за много полезна. Благодаря ти

 4. Намерих този уеб сайт и обяснението много полезни.

 5. мой добър сър, мисля, че забравихте да кажете, че се изписват по различен начин.

 6. Изложено много ясно. Страхотна структура. Добра работа. Благодаря много.

 7. може ли някой да ми каже каква е разликата в работните места, когато завършителят е завършил академична степен или бакалавър?

 8. Получавам дипломата си по медицинско подпомагане и това ми е много полезно, в крайна сметка ще се върна за дипломата си по медицинско подпомагане, надявам се да работя по -добре

 9. Благодаря ви 4 d добра информация сега знам d причините Y степента е много по -предпочитана на пазара на труда.

 10. Какво ще кажете за висша диплома, която е сравнима?

 11. Трябва да кажа, че наистина съм впечатлен от това парче, което прочетох, относно разликата между двете. Благодаря за прекрасното обяснение.

 12. Отлични определения. Изключително съм благодарен братя ...

Обратни обрати

 1. Разлика между знания и умения | Разлика между
 2. Разлика между колежите и университетите | Разлика между
 3. Разлика между сертификат и диплома | Разлика между | Сертификат срещу диплома
 4. Разлика между завършил и бакалавър | Разлика между | Завършил срещу бакалавър
 5. Разлика между диетолог и диетолог | Разлика между | Диетолог срещу диетолог
 6. Разлика между LPN и RN | Разлика между | LPN срещу RN
 7. Разлика между BS и BA | Разлика между | BS срещу BA
 8. Разлика между DDS и DMD | Разлика между | DDS срещу DMD

Вижте повече за: , ,