Разлика между куриерска и обикновена поща

Куриер срещу обикновена поща

Куриерската и обикновената поща са различни пощенски услуги. Двамата са различни в своите услуги и операции.

В по -ранните дни хората зависеха главно от обикновената поща за изпращане и получаване на писма и пакети. Но днес куриерите са променили концепцията за изпращане и получаване на писма и пакети. С появата на куриери монополът на обикновената поща е разбит.

Обикновената поща е добра за изпращане на писма, но когато става въпрос за изпращане на пакети, това е тромав процес. Трябва да се наложи да чакате на опашка в пощата за дълго време и да преминете през много формалности, преди да бъде доставен пакет. Но когато изпращате пакети чрез куриер, това е доста лесно. Не е необходимо да стоите на опашка за дълги часове и да няма усложнения. Само с телефонно обаждане куриерът ще бъде на прага, за да вземе пакета.

Сега като говорим за цената, обикновената поща идва с фиксирана цена за изпращане на писма и пакети. От друга страна, няма постоянна цена при изпращане на писма и пакети чрез куриерска услуга. Различните куриерски компании имат различни цени. Предимство е, че имате избор да търсите услугата на ниски цени. Може да се види също, че куриерите таксуват повече от обикновената поща.

Когато говорим за обслужване, можете да очаквате по -добро обслужване от куриерските компании. Това е така, защото всяка от куриерските компании се стреми да предостави най -доброто обслужване, тъй като иска повече бизнес. Но в случай на обикновена поща няма конкуренция и тя също е част от правителството.

Когато изпращате писма или пакети, пощенският адрес в обикновената поща идва с номер на пощенска кутия или пин кодове. Но при куриерите няма такъв номер на пощенска кутия или пин код в пощенските адреси.

Резюме:

1. В по -ранните дни хората зависеха главно от обикновената поща за изпращане и получаване на писма и пакети. 2. С появата на куриери монополът на обикновената поща е разбит. 3. Обикновената поща е добра за изпращане на писма. Но когато става въпрос за изпращане на пакети, това е тромав процес. 4. Когато изпращате пакети чрез куриер, това е доста лесно. Само с телефонно обаждане куриерът ще бъде на прага, за да вземе пакета. 5. Куриерите таксуват повече от обикновената поща.

2 коментара

  1. Много благодаря!

  2. Страхотен сайт имате тук, но се чудех дали знаете за дискусионни табла, които обхващат същите теми, за които се говори тук?

    Наистина бих искал да бъда част от група, където мога да получа предложения от други опитни хора, които споделят същия интерес. Ако имате някакви препоръки, моля, уведомете ме. Благодаря!

Вижте повече за: