Разлика между клиент и клиент

customers Клиент срещу клиент

В нашия корпоративен климат, ориентиран към услуги, съображенията за крайния потребител често са от първостепенно значение в процеса на вземане на решения на всяка голяма компания. В другия край на скалата дори най -новият работник на бързо хранене е индоктриниран как да осигури най -доброто обслужване на „гостите“ на своя ресторант. Въпреки че и двата примера могат да се считат за сфера на обслужване на клиенти, по -точно е описанието да се каже, че корпорацията е по -загрижена за обслужването на клиенти, докато ресторант за бързо хранене е по -загрижен за обслужването на клиентите.

Определението за клиент и клиент клиент “е лице, което плаща пари, за да закупи услуги или стоки от друго лице или компания. Клиент “е също лице, което купува услуги или стоки. Съществуват обаче и други определения за клиента, като например някой, който е под закрилата на друго лице. Това може да означава и някой, който получава дългосрочни обезщетения или услуги от друго лице, независимо дали ги плаща или не.

Етимология на клиента и клиент Клиент „“ за първи път започна да се използва в края на средния английски, английския на Chaucer. Позовава се на митница и митнически служител, лице, което събира такса за преминаването на стоки през фиксирана точка. Клиентът „“ се използва от римско време. Първоначално се използва за описание на държави или владетели, които са били клиенти на Римската империя. На тези клиенти беше предоставена защита и търговия в замяна на обет за лоялност към Империята.

Съвременната употреба на клиент и клиент клиент “предполага краткосрочни, преди всичко икономически отношения. Клиент обикновено влиза в магазин, купува нещо и след това напуска. Понякога, ако някой е дългогодишен клиент, той ще получи титлата най -добър или любим клиент от търговеца на дребно или ресторантьора. Клиентът „“ има по -професионален тон. Когато използвате услугите на професионалист като адвокат или терапевт, вие ставате техен клиент. И в бизнеса компаниите, които купуват на едро от други компании за дълъг период от време, се наричат ​​клиенти. Клиентите имат по -голям престиж от клиентите.

Други последици от Клиент и Клиент Клиент “е конотативно неутрален. Да бъдеш клиент няма присъда. Клиентът „поради аспекта на защита на връзката понякога може да има отрицателно отражение поради клиентските услуги на мафията.

Резюме: 1. Клиент и клиент, макар по същество да се отнасят до хора, които купуват неща, имат различни нюанси. 2. Клиенти са хора, които имат дългосрочни отношения с доставчик на услуги, докато клиентът има краткосрочни отношения. 3. Понякога клиентите също имат отношения на защита или допълнителни услуги с техния доставчик, докато това не съществува в отношенията клиент-доставчик. 4. Думата клиент обикновено има конотация, която предполага професионализъм и стабилност, докато клиентите са доста конотативно неутрални.

14 коментара

 1. Здравей,

  добре, търсих или разглеждах подробностите за „Разликата между клиент и клиент“.

  Благодаря за информацията за разликата между Клиент и Клиент. Щастлив съм, че беше даден с примери.

  Благодаря отново за информацията

  Поздрави, Kranthi.C. Индия

 2. Благодаря ти! Много готин и ужасно информативен уебсайт. Той отговаря на повечето ми въпроси, по които винаги съм се съмнявал.

 3. Хей момчета, какъв готин уебсайт! Благодаря за информацията.

 4. Благодаря ти много.

  Този сайт е Уикипедия - II, няма съмнение.

  Продължавай така.

  Индия

 5. Много информативно, търсех разликата и даденото обяснение е много полезно.

 6. Еха! това ми спаси деня! Благодаря ти много! Харесва ми изявлението, „Клиентът„ има по -професионален тон “. Тогава спрях да чета и изведнъж реших, че „удовлетвореността на клиентите“ е най -добрата фраза за моята статия.

  Благодаря отново!

 7. Не съм съгласен със значенията. За мен терминът клиент е много по -топъл от клиента. В момента работя в домашно здравно заведение. За мен да съм на тяхно място и да ме наречеш клиент срещу клиент е по -добрият избор.

  • Може ли това да е културно нещо?

   Наистина се смяташе, че винаги използвам клиент вместо клиент и интересното беше, че това беше американско английско училище.

 8. Благодаря ти много

 9. Децата ми се нуждаеха от SF 1034 този месец и откриха бизнес, който има библиотека за онлайн формуляри.

 10. Благодаря за отличието.

  Като чужд говорител бях преподаван от много реномирано английско училище, винаги трябва да използвам работата „клиент“, тъй като „клиент“ е унизително, както се използва за хора, които използват услугата „дами“, или поне беше това, което разбрах по онова време.

  Определено си спомням частта, в която те казват винаги да заменят клиента с клиент.

 11. Много добра информация.

Обратни обрати

 1. Разлика между UPC и SKU | Разлика между | UPC срещу SKU

Вижте повече за: , ,