Разлика между сертификат и магистър

Сертификат срещу майстори

Ако някога планирате да постигнете по -големи висоти в образователната си стълбица, опитайте се да завършите магистърска степен. Със сигурност това ще ви помогне да придобиете по -широка база от знания за някои концепции, за да надстроите нивото си на теория. Има обаче някои други образователни програми, които дават само сертификат. И така, какви са тези програми и по какво се различават от стандартната магистърска степен?

На първо място, така наречената магистърска степен е образователна степен, която може да бъде постигната от акредитиран университет или колеж, веднага след завършване на бакалавърската степен. В зависимост от конкретния курс, който планирате да вземете, а също и в зависимост от нивото на необходимото обучение, магистърската степен обикновено ще продължи от една до три години, за да бъде завършена. Въпреки това, има редки случаи, при които тази степен може да се получи на бакалавърско ниво, което е вярно за някои училища в Обединеното кралство. Въпреки това в няколко случая , някои институции позволяват на студентите да се запишат в съвместни бакалавърски и магистърски програми и това ще изисква най-много 5 години за завършване. Това е по-кратък път за получаване на магистърска степен, а не обичайните 4-годишни бакалавърски, последвани от магистърската степен от 1 до 3 години.

Много хора искат да получат тази степен, защото понякога се изисква при работа на пълен работен ден, като например да бъдеш инструктор по конкретни професии, свързани със здравеопазването, като медицински сестри. същата професия, която току -що завърши с бакалаври.

И все пак други се стремят към успех в образованието, като завършат само програмата за дипломиране на дипломирани специалисти. Тези видове учебни програми учат учащите се на някакъв опит, но първо трябва да са преминали четиригодишния си курс или степен на бакалавър. Добър пример е, когато някой иска да научи за преподаването, за да може да се запише в сертификат за завършила програма и да получи свой собствен сертификат за преподаване. Повечето от тях ще отнемат само една година, за да завършат, а някои дори могат да бъдат много по -бързи, например само за един семестър.

Понякога други студенти приемат програмата за завършване на дипломи като средство за оценка на това, което ще вземат в своите дипломи за завършване или следдипломна квалификация. В този случай те просто ще се запишат в 3 до 4 класа на стойност кредити за програми за дипломиране на абитуриенти, вместо да вземат пълния удар на магистърския курс. В тези класове те ще се справят със специфични теми, които също се обсъждат в магистърската степен. Следователно това ще даде на обучаемите някакъв фокус; например по конкретни предмети в областта на общественото здраве, вместо да завършат цялата магистърска степен по обществено здраве. Те ще завършат това само за една година, а понякога и само за един семестър.

1. Магистърската степен често отнема повече време за завършване на програмата за сертификат за завършил.

2. Магистърската степен изисква магистърска теза, докато програмата за сертификат за дипломиран специалист не го прави.

Вижте повече за: ,