Разлика между главен изпълнителен директор и изпълнителен директор

CEO срещу изпълнителен директор

Организационните структури на различни фирми са изложени по много различни начини.

Структурата може да бъде вертикална йерархия верига от команди или хоризонтален уеб структура в зависимост от профила на компанията и продуктите, които той е оферти.

Въпреки това, независимо от организационната структура, има определени правила, установени от регулаторните бордовете на различни пазари и централните банкови институции на различни икономики, за да се защитят интересите на различните заинтересовани страни в една компания, като акционерите, длъжниците и други подобни.

Международните стандарти са били договорени в съответствие с която Дружество с ограничена отговорност, в които работят парите на пазара да се структурира като система за 4 от първи ред. Според общоприетите стандарти, на Съвета на директорите образува най-горното стъпало на структурата на компанията. Този съвет е наследен от главен изпълнителен директор (CEO), който е лидер на опаковката за установяване на ред. Той е генерален мениджър на всички общи мениджъри, плюс още няколко.

Третото ниво е нивото на генералните мениджъри, които имат автономия в съответните отдели. Дейностите на компанията са разделени по отношение на отдели.

Различните готовата продукция се тогава, свързани за да образуват едно ядро ​​продукт, който представлява дружеството. Последният стълбата се състои мениджърите, които са в пряк контакт с "полето".

На главен изпълнителен директор е отговорен за целия производствен процес, който започва с него след това, под, още от производството, за контрол на качеството, за процесите, за набиране на персонал, за маркетинг, за продажба, за печалба, а дори и за изграждането на бъдещата политика на търговско дружество.

На главен изпълнителен директор се наблюдава от борд на директорите, които представляват заинтересованите страни на компанията. Линията на комуникация между главен изпълнителен директор и на борда на директорите е секретар на дружеството, който печата на съвета за работата на главния изпълнителен директор.

Бордът е водена от изпълнителния директор (ЕД), или на управляващия директор. Отговорностите на Управителния съвет, начело с изпълнителния директор, включват се обадите и управление на годишното общо събрание на акционерите, да подкрепят политиките на изпълнителните директори. Ако изпълнителният директор не стане, тогава той може да бъде заменен и фондовете за компанията да се подредят. Изпълнителният директор действа като главен камшик водещ на становището на целия съвет и главен изпълнителен директор, е синеок си момче.

За компания, за да успее, е необходимо, че ЕД, така и за работата на главен изпълнителен директор в ритъм. В обобщение:

1. Изпълнителният директор на главите на Съвета на директорите.

2. Изпълнителният директор е заменено от Съвета на директорите.

11 коментара

 1. може една компания да има главен изпълнителен директор и MD в същото време? Благодаря ти!

  • Да. Infosys има същия главен изпълнителен директор и MD - Г-н SD Shibulal.

 2. Може ли някой да ми чиято мощност е голям каже дали изпълнителния директор на дружеството или на главния изпълнителен директор (CEO) на компанията.

  Кой може да принуди изпълнителния директор да подаде оставка ?? Дали CEO има тази власт ... ??

  Кой е шефът в двете от тях ??

 3. Може ли някой да ми чиято мощност е голям дали изпълнителния директор на дружеството или на главния изпълнителен директор (CEO) на company.Who е шефът каже ??

  Кой може да принуди изпълнителния директор да подаде оставка ?? Дали CEO има тази власт ... ??

 4. Амрит

  "За компания, за да успее, е необходимо, че ЕД, така и за работата на главен изпълнителен директор в ритъм. В обобщение:

  1. Изпълнителният директор на главите на Съвета на директорите.

  2. Изпълнителният директор е заменено от Съвета на директорите. ”

  Това показва, че изпълнителния директор и / или съвет на директорите могат да стрелят с главния изпълнителен директор. За да задействате изпълнителен директор, Съветът на директорите нужди да се намеси и покана за гласуване за него гласуват навън.

  Надявам се това да помогне

 5. Искам да уволня секретарката ми в моята корпорация, няма борд на директорите, той работи фирмата ми на земята и въвеждане на компанията в дългове и прави незаконни сделки с taxes- винаги в чата и във Фейсбук. как мога да го уволни. Имам малък сп струва 100к, той е тук, защото той ме заведе на клиентите, а сега иска да живее на разстояние от тях.

 6. "Президентът е заменено от борда на директорите на ...

  Не искаш да кажеш, контролирани?

 7. Защо тази статия се уточни, че един човек е в състояние на управлението е "той". Как сексистки, дискриминационно и остаряла!

 8. Здравейте Клара, аз съм съгласен с вас. Това е сексистко, как да назове тези хора, които правят безсмислено намек за цвят ... и аз цитирам "... Той е синеок момчето. Престъпление е да се мъже, които не е задължително да искали да бъдат третирани като деца и груба расова предположение.

 9. Може ли някой да ми помогне АД относно начина на УС и или ED огъня главен изпълнителен директор в ситуация, в която главният изпълнителен директор е собственик на компанията.

 10. Нуждаете се от повече яснота в отговор

Вижте още за: ,