Разлика между Партньорски маркетинг срещу мрежа за маркетинг

Това е магически какво може да направи маркетинг в растежа на дадена марка или бизнес. Маркетинг, процесът на получаване на интереса на потребителите в дадена услуга или продукт включва всички аспекти на бизнеса, като например продажби, разработване на продукти, реклама и методи за дистрибуция. Той информира, палецът, продава, разширява бизнес и подобрява доверие. Макар да е основен компонент на всяка стопанска дейност, определяне на правилната маркетингова стратегия е от жизнено значение. А маркетингов метод, който може да работи за един бизнес не може да бъде подходящ за друг. Също така, марки трябва да приемат нови маркетингови методи, а също и използването на традиционни методи като печатните медии. В тази статия, ние ще разгледаме разликата между партньорски маркетинг и мрежовия маркетинг.

Какво е партньорски маркетинг?

Това е модел на продажбите, който използва поддръжници, за да се увеличи информираността продукт или услуга, с помощта на онлайн платформи и да печелят комисиона от продажби или потенциални клиенти, направени. Тя се състои от две основни играчи:

 • Brands- Това са компании, които продават продукти или услуги. Те могат да бъдат абонаментни услуги, търговия на дребно, финансови услуги, широколентови, пътувания, електронна търговия и игри, само за да назовем само няколко.
 • Affiliates- Това са услуга или продукт в пазара. Те могат да бъдат специализирани сайтове със съдържание, сайтове с отзиви за продукти, блогъри, търговски обекти, купон, лоялност и мобилни приложения, само за да спомена някои от тях.

Чрез партньорски маркетинг, филиали могат да печелят пари, без да създават своите продукти или услуги. За да се извлече трафик и генериране на потенциални клиенти, партньори могат да изберат да използват една или няколко социални медийни платформи като уеб сайтове, Instagram, имейли, Twitter, Facebook и YouTube, само за да спомена някои от тях.

Темповете на комисионите варират въз основа на споразумението между двете страни. Въпреки това, общи споразумения за плащания се основават на

 • Плащане на клик basis- Използването на тази стратегия, филиал се плаща процент от сумата, на която потребителят е закупил продукт или услуга.
 • Pay Per Lead basis- Това е система за плащане на базата на превръщането на води, генерирани от филиал.
 • Плати за продажба basis- Партньорът се изплаща въз основа на броя на потребителите, които кликнат върху връзката по този начин увеличаване на трафика към сайта на търговеца.

Докато филиал на маркетинга може да изглежда като разходка в страна, той изисква:

 • Проучване на продукти, както и последователите интереси и модели на трафик в мрежата
 • Поддържането на отношения с последователи и хората, които извършват покупки посредством партньорска връзка
 • Последователно ангажираност с чисто, както и нейните продукти и услуги
 • Последователно използване на социалните медии, за да получите нови следи

Така че, какви са предимствата на филиал на маркетинга?

 • Партньорът се притеснява само за маркетинг аспект на бизнес
 • Той има ниска степен на риск, тъй като няма присъединяват разходи
 • Съдружници печелят пасивен доход през проводниците, генерирани
 • Той предлага филиали на гъвкавостта на работа от всяко място

Партньорски маркетинг също има недостатъци, включително:

 • Повечето партньорски програми имат стриктни условия за това как филиали трябва да генерират потенциални клиенти. Въпреки, че това защитава репутацията на марката, може да се ограничава по този начин води до по-малко клиенти
 • Това е риск от измами
 • Съдружници са нула контрол върху изпълнение на услуга или продукт на търговска марка
 • Той е силно конкурентен, тъй като повечето филиали насърчаване на сходни продукти

Какво е мрежов маркетинг?

Това е бизнес модел, основан на лице-в-лице продажби от мрежа от дистрибутори. Това води до системни стратегии, включително набиране, олово поколение и управление. Вместо за разпространение на продуктите на магазина, тези маркетингови методи разчита на мрежа от дистрибутори. Тази маркетингова стратегия е съществувала от 1930 г. насам.

Видове мрежов маркетинг включват:

 • Едностепенна мрежа за търговия - Този модел използва партньорски програми маркетинг за продажба на продукти и услуги.
 • Две -Tier мрежа маркетинг-Този модел предполага директни продажби и продажбите, посочен от дистрибутори или партньори.
 • Multi-ниво маркетинг-Това е разпределение на базата на пазарната мрежа, която използва две или повече нива.

Предприятията започват чрез наемане на хора, които се интересуват от техните продукти. Вместо модел въз основа на комисионна, дистрибуторите се продават продуктите на намалената цена, при която те могат да го продават на по-пълна пазарна цена. Дистрибутори също се насърчават да наемат други нови дистрибутори, наричани най-често Downlines, където те се предлагат процент за всяка извършена продажба. Новобранци също могат да наемат нови техните дистрибутори, следователно формиране на мрежа от дистрибутори.

Предимства на мрежовия маркетинг включват:

 • Това е икономически ефективен, както се изисква официална пазарна инфраструктура
 • Това го прави лесен за навлизане на нови пазари
 • Лесно е да се продават нови продукти

Въпреки това, маркетинговата стратегия има недостатъци, включително:

 • За да може да бъде ефективно, други методи за търговия трябва да бъде включена. Това може да увеличи маркетинговите разходи
 • Това го прави трудно да се прогнозира продажби

Приликите между Партньорски маркетинг срещу мрежа за маркетинг

 • И двете не изискват сложна пазарна инфраструктура

Различията между Партньорски маркетинг срещу мрежа за маркетинг

Определение

Партньорски маркетинг се отнася до модела на продажбите, който използва поддръжници, за да се увеличи информираността продукт или услуга, с помощта на онлайн платформи и да печелят комисиона от продажби или потенциални клиенти, направени. От друга страна, мрежов маркетинг се отнася до бизнес модел, базиран на лице-в-лице продажби от мрежа от дистрибутори. Това води до системни стратегии, включително набиране, олово поколение и управление.

Компенсация

Докато филиал на маркетинга компенсира партньори, които използват парични плащания, маркетинг мрежа се възползват, като се насладите на продажбата на продукти на по-силно намалени цени.

Клиент-сезиране платформи

Партньорски маркетинг използва цифрови платформи като уеб сайтове, Instagram, имейли, Twitter, Facebook и YouTube за увеличаване на потенциални клиенти. От друга страна, мрежов маркетинг използва бизнес принципи отношения да се увеличи потенциални клиенти.

Партньорски маркетинг срещу Мрежа за търговия: Сравнение на маса

Обобщение на Партньорски маркетинг срещу мрежа за маркетинг

Партньорски маркетинг се отнася до модела на продажбите, който използва поддръжници, за да се увеличи информираността продукт или услуга, с помощта на онлайн платформи и да печелят комисиона от продажби или потенциални клиенти, направени. От друга страна, мрежов маркетинг се отнася до бизнес модел, базиран на лице-в-лице продажби от мрежа от дистрибутори. Това води до системни стратегии, включително набиране, олово поколение и управление. Въпреки че и двете маркетингови методи не изискват сложна пазарна инфраструктура, филиал на маркетинга компенсира партньори, които използват плащания в брой, докато маркетинг мрежа се възползват, като се насладите на продажбата на продукти на по-силно намалени цени.

Вижте още за: ,