Разлика между реклама и маркетинг

display-advertising Въпреки че рекламата и маркетингът могат да бъдат еднакви в някои аспекти, има и отличителна разлика между тези два термина. Основната цел и на двете е да се повиши информираността на потребителите за даден продукт или услуга и да се формират лоялни целеви клиенти и да се увеличат продажбите.

Рекламата е платена комуникация или промоция за определен продукт или услуга, най -вече насърчаваща осведомеността за марката. Основната му цел е да може да създава повече продажби.

Маркетингът, от друга страна, е формулиране на идеи и план за сближаване на продавача и купувача, разработване, брандиране и проектиране на продукта или услугата, проучване на целевите клиенти, рекламиране на характеристиките и ползите от продукта или обслужване; това е да представи идея на пазара. Това е от началото до края на процеса. Това е цялостният инструмент за изграждане на вашия бизнес.

Както виждате, рекламата е само част от целия маркетингов процес. Това включва стратегии за планиране като анализиране на кои медии да се използват дали чрез телевизия, билбордове и други подобни. Той също така включва определяне на часа, продължителността и честотата на всяка реклама. Това е основно за информиране на целевите клиенти за определен продукт или услуга. Той разказва на целевата аудитория за неговите ползи и предимства, за да бъдат привлечени да купуват продукта.

Маркетингът е целият процес. Това е прогресивен процес на усъвършенстване, който включва различни работи като дизайн и предимства на продукта, ценообразуване и очаквано представяне на продукта, медийно планиране (което включва реклама) и стратегии за свързване на продукта с обществеността, системи за подпомагане на клиенти по отношение на продукта и много повече. В рекламата, когато целевата аудитория вече е закупила продукта, целта вече е изпълнена.

С маркетинга обаче повече компоненти са включени в целия процес, като проучване на пазара, което се опитва да разбере поведението на клиента спрямо продукт или услуга, което е; проектиране на продукта или услугата, така че да се вписват в навиците на целевите клиенти. Друго е медийното планиране, което включва реклама и разработване на стратегии как да поставите вашия продукт или услуга пред клиентите и да започнете да правите продажби чрез разпознаване на марката. Други компоненти са директен маркетинг, както и имейл маркетинг и връзки с обществеността.

Както можете да видите, рекламата е само един компонент на маркетинга.

5 коментара

  1. Доста хубав пост. Току -що попаднах на вашия блог и исках да кажа, че наистина ми хареса да разглеждам вашите публикации в блога. Във всеки случай ще се абонирам за вашия rss канал и се надявам скоро да пишете отново!

  2. Какво се случва с всеки един, съдържанието, присъстващо на тази уеб страница, всъщност е невероятно за опита на хората. Е, продължавайте с добрата работа.

Обратни обрати

  1. Разлика между MLM и пирамида | Разлика между | MLM срещу пирамида
  2. Разлика между продажби и маркетинг | Разлика между | Продажби срещу маркетинг
  3. Разлика между реклама и PR | Разлика между | Реклама срещу PR

Вижте повече за: , ,