Разлика между Виртуален офис и Физическа Офис

Тенденциите в работни помещения и организационни култури значително са се променили в близкото минало. Какво щеше да се счита за ненормално сега вече е новото и дори предпочитан норма за много работници и предприятия. С COVID-19 пандемията, тенденцията в виртуални офиси набра скорост, с по-малко използване на физически офиси, за да се предотврати разпространението на вируса. И сега, фирмите са прегръщат виртуални офиси виждат, че те намаляват много разходи, като не забравяме възхода на икономиката на концерт. Служителите също клонят по-скоро към тенденцията дава свободата, която идва с него. Така че, какви са разликите между виртуални офиси и физически офиси?

Какво е Виртуален офис?

Виртуален офис е опция се използва от бизнеса, които дават достъп до тях пространство и достъп дейности дистанционно работни офис свързана без да е необходимо за дълго офис лизинг. С виртуален офис, служителите могат да получат достъп заседателни зали, приемане на телефонни услуги и видеоконферентна връзка. Виртуалните офиси са придобили популярност в малък бизнес и стартиращи фирми. Тази тенденция се ускорява от развитието на услугите за съобщения и видео-конферентна приложения.

Фирмите, които използват виртуалното полза офис опция от:

 • Намалете overheads- Използването на виртуални офиси означава, че фирмите плащат значително по-ниски разходи за офис пространства. Тези средства могат да се задвижват по този начин към други важни отрасли като управление и маркетинг.
 • По-малко офис conflicts- Тъй като работата се извършва чрез онлайн приложения за съобщения, и видео-конферентна връзка, служителите се да бъдат продуктивни, без много конфликти, както би била виждала с физически офиси.
 • По-малко нужда от management- С виртуални офиси, фирми не разполагат с много нужди за управление на виртуални офиси имат по-малко се нуждаят от управление.
 • Увеличение на productivity- виртуални офиси доведе до повишаване на производителността сред служителите. Липсата на пътуването до работното място и спестява време производителността и подобрява служител.
 • Увеличение на flexibility- Тъй като служителите не трябва да работят от физически офис, те са по-гъвкави, за да работят от всяко място, стига да си свършите работата.
 • Лесно expansion- С виртуален офис, фирмите могат да се разширяват лесно на други места, тъй като те не трябва да се премести в по-голям офис.

Въпреки това, виртуални офиси имат различни недостатъци, включително:

 • Липсата на физическа офис пространство-Въпреки, че много фирми се адаптират, за да работят без физическото пространство, някои бизнес настройки може да не са устойчиви без офис пространства.
 • Липсата на структура-При работа във виртуални офиси, предприятия трябва да имат структура, която трябва да бъде следвана за писмото. Липсата на това дори може да доведе до намаляване на производителността сред служителите.
 • Липсата на свързаност и общност между employees- виртуални офиси намали контакт между работници. Като такава, че може да има dysconnectivity, липса на доверие и приятелство, която идва с физически офиси. Бизнесът трябва да насърчават култура, която подобрява междуличностните отношения и свързаност.
 • Distractions- виртуални офиси често водят до отклоняване на вниманието. Така например, работа от дома или кафенето често има много отвличане на вниманието, което може да намали производителността.

Какво е физическа офис?

Това е вариант на централно място, работа по задачите, всеки ден в бизнес настройка. Въпреки истерията около виртуални офиси, много фирми все още предпочитат да се придържат към възможността за физически офиси. Това до голяма степен зависи от наличието на бизнес тип, култура и средства.

Основната причина, поради физически офиси са до голяма степен предпочитана е способността да се осигури пространство, където работниците могат да разделят работата си от други аспекти на живота. Физическите офисите също доказват, атмосфера, която instils и укрепва целите на организацията.

Предимства на физическа офис включват:

 • Фирмите получават професионална пространство и outlook- с физически офиси, предприятия имат физическа място, където клиентите могат да ги и провеждат срещи посещавате. Бизнесът с физически офиси имат полза от създаването на общност с клиентите и развитието на марката.
 • Контрол върху околната офис Физични офиси предостави на бизнеса контрола на бизнес средата. Също така е лесно да се създаде фирмени структури и култури.
 • Лесна за сътрудничество и комуникация между employees- Служителите споделят физически работно пространство може лесно да си сътрудничат и да обменят идеи.
 • Това го прави лесно да се следи изпълнението на служителите
 • Тя помага на служителите да насърчават социални умения

От друга страна, недостатъци включват:

 • Той се скъпите офис лизинг може да бъде не по-скъпо да се споменава офис мебели, консумативи, оборудване и други режийни разходи.
 • Той ограничава фирмите да наемат хора в дадена локация, Въпреки, че работниците и служителите имат право на избор да се премести в локации близо до офисите на, не всеки ще бъде достатъчно гъвкава, за това. Като такива, бизнесът в крайна сметка губи по наемане на таланти в световен мащаб.
 • Тя може да се ограничи работата на служителите, особено поради дългите пътуването до работното място часа до работа

Приликите между виртуален офис и физическа офис

 • И двамата се стремят към повишаване на производителността в работниците

Различията между виртуален офис и физическа офис

Определение

Виртуален офис се отнася до вариант се използва от бизнеса, които дават достъп до тях пространство и достъп дейности дистанционно работни офис свързана без да е необходимо за дълго офис лизинг. От друга страна, физически офис се отнася до възможността за централно местоположение работа по задачите, всеки ден в бизнес настройка.

Разходи

С виртуален офис, фирмите плащат значително по-ниски разходи за офис пространства. От друга страна, физически офис има много разходи, офиси понесат разходите по придобиване на офис мебели, консумативи, оборудване и други режийни разходи не забравят як наема.

Заменям

В обстановка виртуален офис, служителите не трябва да пътуват до офиса всеки ден. От друга страна, служителите трябва да пътуват до офиса в обстановка на физически офис.

Гъвкавост

Виртуалните офиси осигуряват работници с гъвкавост, за да работят от всяко място. От друга страна, физически офиси не предлагат гъвкавостта на работа от всяко място.

сътрудничеството между служителите и комуникация

Виртуалните офиси насърчаване dysconnectivity, липса на доверие и приятелство, тъй като има ограничен контакт с други служители. От друга страна, налице е лекотата на сътрудничество и комуникация между служителите във физически офиси.

Виртуален офис и физическа офис: Сравнение на маса

Обобщение на виртуален офис срещу физически офис

Виртуален офис се отнася до вариант се използва от бизнеса, които дават достъп до тях пространство и достъп дейности дистанционно работни офис свързана без да е необходимо за дълго офис лизинг. От друга страна, физически офис се отнася до възможността за централно местоположение работа по задачите, всеки ден в бизнес настройка. Макар че и двете виртуални офиси и физически офиси имат невероятни ползи, да сте сигурни, изберете опцията за работа с базата на размера на вашия екип, за естеството на бизнеса, наличието на капитал, компания и екип култура не забравяме начин на живот и предпочитания. Ако ви изберат за виртуални офиси, като правилните конструкции се повишава и поддържа производителността на служителите.

Вижте още за: ,