Разлика между Quicken и QuickBooks

Ускорени срещу QuickBooks

Quicken и QuickBooks са финансов софтуер, който помага при поддържането на сметки.

Когато сравняваме двата счетоводни софтуера, Quicken е по -лесен за използване. Quicken има по -малко функции, което улеснява усвояването и използването от софтуера QuickBooks.

Тъй като Quicken идва с по -малко функции, той се използва повече за лично счетоводство и малък бизнес. Въпреки че QuickBooks е малко труден, този софтуер има обслужване на клиенти и помощна библиотека, която помага на клиентите да го използват с лекота.

Когато сравняваме цените, QuickBooks идва с по -висока цена от Quicken. Това е така, защото QuickBooks идва с допълнителни функции от Quicken.

Някои от функциите, наблюдавани в Quicken, включват проследяване на активите на домакинството, проследяване на акциите, проследяване на спестяванията за пенсиониране и проследяване на други инвестиции. Тези функции не се виждат в QuickBooks, тъй като са насочени към бизнес класа.

В QuickBooks можете да имате заплата на компанията веднага. Тази функция обаче не е налична с Quicken. Трябва да закупите отделен софтуер за възможностите за заплати.

Друга разлика между двете е, че QuickBooks има функцията за проследяване наданъка върху продажбите, която не е налична с Quicken. Това отново е така, защото Quicken е за лично счетоводство, а QuickBooks е за бизнесмени.

Quicken позволява само интерфейси за един потребител, докато QuickBooks се предлага в интерфейси за множество потребители. Това означава, че няколко потребители в офис могат да получат достъп до акаунтите. Това обаче не означава, че не можете да ограничите другите потребители да виждат профилите. Имате възможност да предоставите достъп, когато използвате QuickBooks. Quicken не може да проследява инвентара, въпреки че QuickBooks може да проследява инвентара.

Резюме:

1. Ускореният софтуер има по -малко функции, което улеснява усвояването и използването от софтуера QuickBooks. 2. Quicken се използва повече за лично счетоводство и малък бизнес. QuickBooks е насочен към бизнес класа. 3. В QuickBooks можете да получите заплата на компанията веднага. Тази функция не е налична с Quicken. Трябва да закупите отделен софтуер за възможностите за заплати. 4. QuickBooks има функцията за проследяване на данъка върху продажбите, която не е налична с Quicken. 5. Quicken не може да проследява инвентара, въпреки че QuickBooks може да проследява инвентара. 6. Quicken позволява само интерфейси за един потребител, докато QuickBooks се предлага в интерфейси за множество потребители. 7. Някои от функциите, наблюдавани в Quicken, включват проследяване на активите на домакинствата, проследяване на запасите, проследяване на спестяванията за пенсиониране и проследяване на други инвестиции.

Вижте повече за: